Dag 9: Midtown & JFK

Dag 9: Midtown & JFK

Vandaag is het tijd om het avontuur in New York af te sluiten. De dag begon dan ook met het inpakken van de koffers en het leeg maken van de kamer. De bewuste kamer 3701, op de 37ste verdieping met uitzicht op Hudson Yard (de Edge in het bijzonder). Een kamer die bij het uitchecken de opmerking “mooie kamer” loskreeg bij de receptioniste.

De laatste uren in de stad brachten we door in de buurt van het hotel: Times Square, Rockefeller Plaza … en bood de mogelijkheid om de Lego en Nintendo winkel te spotten. Ook FAO Schwarz kwam ineens in het oog, een toch wel legendarische speelgoedwinkel. Afsluiten deden we met een typisch Amerikaanse lunch bij Bill’s Bar & Burger.

De rit naar de luchthaven verliep vrij vlot. Eerst de Babylon trein van Pennsylvania naar Jamaica, waarbij de kaartjesknipper je kaartje knipt en vervolgens in zijn zakken doet verdwijnen, en daarna de Air Train. Doordat Brussels Airlines in Terminal 1 zit en de Air Train naar die terminal onderbroken was, was het opnieuw een busrit van terminal 8 naar 1. De buschauffeur dacht dat hij een F1 wedstrijd aan het rijden was, maar kende wel zijn bochten. Dat terminal 1 en 8 tegenover elkaar liggen maar je wel een hele rit moet maken, dat moet je erbij nemen.

In JFK zijn riemen rond je koffer niet toegelaten, de veiligheidscontroles zijn uitgebreid met een schoenloze full body scan. De luchthaven is klein, maar de borden zijn niet al te duidelijk en afroepen doen ze al helemaal niets. Je zou nog bijna je vlucht missen hierdoor, maar als laatste aan boord gaan heeft ook zo zijn voordelen.

De vlucht was 6u30 en wat turbulent, maar uiteindelijk zijn we toch weer veilig thuis geraakt. Waarmee dit avontuur ten einde komt.