Dag 29: Auckland & terugreis

Dag 29: Auckland & terugreis

Het is de laatste dag in Nieuw-Zeeland, maar dat betekent niet dat we geen tijd meer hebben om nog wat te zien. We moeten om 10u van de kamer, met een stevig gevulde koffer, en besluiten om in de richting van het Auckland Domain te gaan, een groot park ten zuidoosten van het CBD.

Het Auckland Domain is een park met onder meer een vijver, The Duckpond, waarin je eenden vind. Vlak ernaast ligt een taverne waar we ‘s middags een lunch nuttigen, en een serre genaamd The Wintergarden. Ondanks dat je er geen foto’s mag nemen, worden er heel wat foto’s onder het toeziende oog van de cctv getrokken. De serre en het aangrenzende regenwoud is beeldend. Daarna gaan we door naar het Auckland War Memorial Museum, dat we niet bezoeken, maar waar we wel rondwandelen. Internationale toeristen moeten een vaste inkomprijs betalen, kiwi’s kiezen zelf hun donatie, en als je van Auckland bent is het gratis.

Na het domein te hebben bezocht, wandelen we terug naar de universiteitswijk aan Albert Park. We steken het park door naar het Emily Place Reserve, een klein stukje groen dat weinig voorstelt, om vervolgens via Britomart in de richting van Viaduct Harbour te wandelen. Daarna is het tijd om terug te keren naar het hotel en de auto op te pikken.

We verlaten Auckland stad en rijden in de file naar de luchthaven. Onderweg stoppen we nog even bij PakNSave voor benzine en dan droppen we de auto af bij de verhuurmaatschappij. Ze brengen ons met een busje naar de internationale terminal, waar we via houten constructies ons een weg begeven naar de inkom. We checken de valies in, die net onder het maximumgewicht zit, en laten de handbagage die net het maximum weegt goedkeuren. Vervolgens door de controles en wachten op het boarden.

De Airbus A380 brengt ons van Auckland naar Dubai, een vlucht van 16 uur en 52 minuten. We vertrekken 40 minuten te laat, maar dat is niet super erg. Onderweg hebben we met regelmaat wat turbulentie en moeten we zelfs hier en daar een kleine omweg maken om erger te vermijden. Gelukkig heb je voldoende beenruimte en was de stoel links vrij, waardoor we die gedeeltelijk claimden als we probeerden te slapen.

We landen de dag nadien, dag 30 eigenlijk, in Dubai, en stappen aan boord van de volgende vlucht richting Brussel. Net zoals altijd is Dubai een drukte van jewelste en de eilanden voor de kust, het zij er elke keer meer. Door een sterke tegenwind van tussen de 120 en 250 km/u, duurt de vlucht naar Brussel 7 uur en 2 minuten, langer dan gemiddeld, maar uiteindelijk landen we dan toch op Belgisch grondgebied. In een mist die ervoor zorgt dat we niet eens de landingsbaan zagen totdat we er vlak boven hingen. Van 22 naar 2 graden, van zon naar mist, het is duidelijk dat het avontuur erop zit.