Dag 28: Auckland

Dag 28: Auckland

Het is zover, we ontdekken Auckland. Ooit de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, nu een jaarlijkse traditie om 12u voor België nieuwjaarsvuurwerk af te schieten. De Sky Tower, de Harbour Bridge, je kent ze.

We beginnen met de Sky Tower, waar je op verdieping 51 en 60 – neem je foto’s niet allemaal al op 51, die op 60 zijn beter – een 360 graden zicht krijgt op de stad. Als je geluk hebt springt er voor je neus iemand van de toren af, of zie je ze een tiental meter lager op een smalle brug lopen. Het zicht is zonder zever fenomenaal.

We gaan de stad in en volgen onze eigen route naar waar de vermoeden dat er een foodcourt is, en op de derde verdieping schieten we raak. Daarna gaan we door de winkelstraat – toevallig de kortste route – naar het hotel om te beginnen aan de echte wandeling.

De wandeling gaat via W(ell)esley straat langs verschillende oude gebouwen naar de Town Hall. Een vrij smal gebouw waar ze een kerstboom aan het installeren waren. Vervolgens Albert Park, het Art Museum ligt ernaast maar bezoeken we niet. – Het is gratis, maar je mag geen rugzak of andere zaken mee binnen nemen. – Vervolgens de toeristenroute naar het water, waar we de Britomart wijk verkennen. Aan de kade liggen intussen 2 grote cruiseschepen. Via de Waterfront wandelen we langs het Ferry Station richting Harbour Bridge, puur voor een zicht op de brug. Tot slot langs het Viaduct (binnenhaven) naar de wijk met eten, eentje die we gisteren zochten maar door een verkeerde aanduiding in het hotel vandaag pas zelf vonden.

In de avond gaan we via de binnenstad terug naar het hotel, want we moeten spijtig genoeg koffers gaan pakken.