Dag 26: Bay of Islands

Dag 26: Bay of Islands

Het feit dat deze dag is aangebroken, is geen goed teken. Het is de spreekwoordelijke kers of de taart, al hebben we Auckland nog te goed. Vandaag doen we de Cream Trip Supercruise incl The Hole in the Rock van Fullers Great Sights. Een cruise van 7u – technisch gezien 5u – in de Bay of Islands.

De cruise doet verschillende stops aan, waaronder de Black Rocks. Men dacht lang in Nieuw-Zeeland dat dit iets unieks is, maar je vind het ook in veel Europese landen.

Op Urupukapuka Island gaan we tijdens de middag van boord om te lunchen en wat te wandelen. Doe zeker een wandeling naar de top van de berg rechts van de haven, 360 graden uitzicht. Picknicken kan je op het strand doen, ook zo leuk.

In de namiddag gaan we naar de Hole in the Rock, waar de boot voor het gat blijft liggen en dan ineens – als de golven goed zitten – vol gas door het gat scheurt. Aan de achterkant zie je een dame in de rotsen, ze zou een soort beschermer zijn.

We gaan voor een tweede keer op zoek naar dolfijnen, de meest voorkomende soort – de speciale vonden we niet – en treffen opnieuw prijs. Samen met wie van de voormiddag, moeten we wel 40 dolfijnen rond de boot hebben gehad. Waaronder ook jonge, super tof. Dat dolfijnen niet dom zijn is geweten, het is daarom dat ze rond de boot blijven hangen. De boot creĆ«ert drukgolven die dolfijnen als taxi gebruiken. Eenmaal je ze rondom je hebt, geen zorgen, ze blijven hangen. Of ze controleren de boot om zeker te zijn dat hij veilig is, dat kan ook een reden zijn.

Daarna is het tijd voor Boom Netting. Er was maar 1 dame die ja zei, dus gooiden ze nog 2 crewleden overboord. Het is achteraf bekeken minder angstaanjagend dan het klinkt. Ze hangen een groot net langszij en je springt erin, vervolgens gaat de boot wat voor- en achterwaarts waardoor je zoals in een wasmachine wat geschud wordt. Klein detail, ze hadden wetsuits, maar zorg zelf voor een handdoek en zwemgerij.

Het overzicht van alle stops kan je op deze kaart zien: https://www.dolphincruises.co.nz/media/tkqnmn2s/ex508-fgs-cruise-map-final.pdf

Na de cruise wandelen we nog tot aan de Waitangi Treaty Grounds. We kunnen ze niet bezoeken, maar hier is NZ als het ware ontstaan. Het verdrag werd hier ondertekend.

Nota: het is niet het schip waarmee we hebben gevaren.