Dag 24: Coromandel Peninsula

Dag 24: Coromandel Peninsula

In het bezoekerscentrum van Whitianga krijgen we een folder met de Coromandel Coast Roadtrip. We rijden via wederom fantastische landschappen naar het dorp Coromandel, waar we de haven bezoeken en een korte wandeling maken door de hoofdstraat.

Vervolgens gaat het via de kustlijn, waar je via haarspeldbochten tussen water en rotsen zwalpt, naar Thames. Het is een typisch dorp, met hoofdstraat, kerken en overdekte voetpaden.

Een lange rit naar Devonport dringt zich op, maar het dorp zelf kunnen we niet bezoeken, het hotel verwacht ons en er staat massa’s file op de autosnelwegen. We gaan wel Mount Victoria op, waar een prachtig uitzicht op Auckland zich ontvouwd.

Tot slot een rit naar Orewa, waar we een afrit voor de geplande van de autosnelweg gaan om zeker de tolweg te vermijden. Een groot geluk, want net op de hoek is een goedkoop Gull tankstation. In Orewa maken we ‘s avonds een prachtige strandwandeling en gaan we eten in het bedrijvige centrum. Typisch met overdekte voetpaden en wat meet ouderwetse gebouwen.