Dag 27: Whangarei

Dag 27: Whangarei

Het is tijd om richting Auckland te gaan, dus checken we uit in Paihia en cruisen we over dezelfde weg terug omlaag. Neem dat cruisen niet te letterlijk, voordat je denkt dat we op het grote cruiseschip dat ineens voor de kust verscheen zaten.

Onze eerste stop, de Whangarei Falls, een spontane beslissing die niet gepland was maar wel de moeite waard. Hij is ongeveer 26 meter hoog en stroomt in 4 repen omlaag. Mogelijks is het een breder gordijn als er meer water door de rivier stroomt.

We geven Parihaka Memorial in, maar TommieTom wou ons een weg in laten slaan waar we niet in mochten, we hebben het dus niet gevonden. De Abbey Caves die we spontaan passeren, gesloten wegens het overlijden van een jong persoon eerder dit jaar. Dan maar via de memorial drive naar Whangarei.

Wat moeten in Whangarei doen? Veel hulp geeft de reisgids ons niet, dus we wandelen langs het water aan het Town Basin Marina Village. We zien er naast jachten en leuke tentjes onder meer het Waka & the Wave sculptuur, samen met vele anderen, het Claphams National Clock Museum met een grote zonnewijzer ervoor, en het bizarre Hundertwasser Art Centre with Wairau Maori Art Gallery. Het is wel leuk om er te wandelen. De rozentuin was te ver stappen en de winkelstraat die we door de venster zagen liggen, leek ook zijn charme te hebben. Als je er meer tijd hebt, het kan leuk zijn.

We moeten door maar door de vele kilometers toch een stop in het historische dorp Puhoi. Er staan wat leuke oude gebouwen van de jaren 18xx. Het is bijzonder klein en het terras van de pub zal waarschijnlijk nooit vol zitten, maar het is een leuke stop.

Door naar Auckland, waar we rond het hotel rijden voor parking, en daarna de stad in. Morgen ontdekken we Auckland, al lijken we al redelijk wat te hebben gezien. Het doet vermoeden dat 1 dag voldoende is voor een kernbezoek.