Dag 8: Roosevelt & Coney Island

Dag 8: Roosevelt & Coney Island

Na dagen van spontane regenbuien en mistige lucht, was het vandaag een prachtige zomerse dag. Niets beters dan deze te starten met een wandeling doorheen onder meer Madison Avenue richting de Roosevelt Island Tramway. Deze kabeltram zet je in enkele minuten op het gelijknamige eiland.

Roosevelt Island is niet groot, maar het FDR Four Freedoms State Park is zeker het bezoek waard. Je vindt er een prachtig standbeeld van Roosevelt zelf, en het met de dag meer door de natuur opgeslokt Smallpox Hospital. Ook de uitzichten op de beide oevers zijn adembenemend. Voor zij die er willen lunchen, ga binnen in The Café @ Cornell Tech, je eet hier goed en spotgoedkoop in vergelijking met je gemiddelde uitgave.

De metro brengt ons naar Coney Island. Neem zeker de metro op Roosevelt Island, hij ligt 3 roltrappen lager, een belevenis. Ook hier nog even een insider tip: blijf zitten op metrolijn F, ook als Google Maps je wil laten overstappen op lijn Q (wat we dus deden) en stap af op het einde van de lijn.

Coney Island is zo’n typisch Amerikaans openlucht luna park, met achtbanen, quasi onmogelijke ballenwerp-spelletjes, overdekte paardenmolens, winkeltjes, eetkraampjes en meer. Als je je de Santa Monica Pier nog herinnert uit LA, het is gelijkaardig. Er is ook een mooie dijk en pier, en voor zij die tijd hebben, het New York Aquarium ligt hier ook.

Daarna ging het met metrolijn F terug naar het hotel, een rit van een uur, om nog een laatste keer bij nacht te gaan eten in de buurt van Bryant Park en Times Square. Opnieuw super druk, maar tja, het is een beetje gratis cinema met al die schermen.