Dag 21: Thermal & Volcanic Valley

Dag 21: Thermal & Volcanic Valley

Laten we even 24u teruggaan in de tijd, naar gisterenavond, toen we een kakkerlak aantroffen op ons kussen. Dat kussen waar je je hoofd op legt in je bed. Gelukkig kan je ze betrekkelijk eenvoudig vangen met een glas, en vervolgens de kamer uit zwieren. Maar, we vertrekken deze ochtend dus onbedoeld later omdat we alle bagage toch maar even nakijken.

We rijden naar Wairakei Thermal Valley, waar we stoppen bij de Huka Falls, een waterval op het einde van een wild-water-rivier. Echt de moeite om te zien! Daarna gaat het naar Craters of the Moon, een geothermisch gebied waar de stoom uit de grond komt. Op sommige plekken lijkt het wel een stoomlocomotief. Enige nadeel, het stinkt naar zwavel. Ook belangrijk, de toegang kost $10 en de wandeling duurt 1uur. Dit hadden we anders ingeschat.

Achterop hinkend op de planning, hangen we achter uitzonderlijk transport dat de boel vertraagd, en rijden we naar Waiotapu Thermal Wonderland. Volgens de Lannoo reisgids duurt de wandeling een uur, de infoborden zeggen 90 minuten, we hebben er 65. Het park is geweldig, met bij uitstek de Champaign Pool, een ongeveer 62m brede hot spring met prachtige kleuren. De Lake Ngakoro Waterfall is niet zo spectaculair, het meer zelf wel en onderweg kom je redelijk wat mooie (stinkende) formaties tegen. Het meest buitenaardse is de felgroene pool bijna op het einde.

Het is 15:10 als we in de auto hoppen, dat hebben we goed gedaan, om 15:23 zijn we bij Waimangu Volcanic Valley, volgens Lannoo circa een uur plus 10 minuten bus. We kunnen op 1,5 uur maar tot busstop 2 van 3 wandelen, maar op dit stuk zie je de grootste warmwaterbron, kraters die al dan niet opgevuld zijn met zuur water en interessante geologische formaties. In de brochure die je krijgt staat alles mooi uitgelegd. Bij busstop 3 zouden we nog een meer gezien hebben, waar je op kan varen (niet inbegrepen), verder lijken de interessante zaken voor busstop 2 te liggen. De inkomprijs is redelijk voor een wandeling, maar ze brengen je wel met de bus terug. Of deze bus over 2 maanden de berg nog op geraakt, het is maar de vraag.

‘s Avonds rijden we nog naar de Te Wairoa Falls, maar die zijn niet vrij bereikbaar omdat ze behoren tot het Buried Village museum. We stoppen wel nog aan het Blue & Green lake, maar ook dit is weinig de moeite. In Rotorua gaan we naar Eat Street voor diner.