Dag 7: Upper side & Staten Island

Dag 7: Upper side & Staten Island

Met flink wat moet in de benen, stappen we richting het Lincoln Center for the Performing Arts, een verzameling van gebouwen waar kunst en cultuur centraal staan. Je zou het niet verwachten, zo midden in de stad, maar met de openlucht club er vlak voor, past het wel.

Central Park was de volgende stop, want de fietstocht mistte toch een paar belangrijke stops: Alice in Wonderland, Shakespeare, Hans Christian Andersen, … en natuurlijk gingen we ook over de op Hyde Park geïnspireerde wandellaan. De Bethesda Fountain kon ook niet ontbreken.

Tijd voor E.A.T., dat mag je letterlijk nemen. Eten bij E.A.T., om de hoek bij het MET (The Metropolitan Museum of Art). Een bezoek zit er niet in, de Tempel van Dendur kan ik je dus niet tonen. Het iets verder gelegen Guggenheim, ook daar enkel de buitenkant. Maar die is ook mooi!

Via Central Park, waar we nog even via het kasteel liepen en gezelschap kregen van een gezellig eekhoorn, komen we via de talrijke straten en avenues ‘s avonds terecht aan de Staten Island Ferry, die ons terug naar Staten Island brengt. Ja, ook hier vallen we in herhaling, maar de rit terug was om 21u, ideaal om het Vrijheidsbeeld en Manhattan bij nacht te zien, met talrijke lichtjes.

Afbeeldingen: 6