Dag 4: Natural History & Wax museum

Dag 4: Natural History & Wax museum

Soms kan je niet anders dan binnenactiviteiten plannen, vooral wanneer het weer niet mee zit. Daarom ging het deze ochtend met metrolijn C naar het American Museum of Natural History.

Insider tip: Gebruik je de Sightseeing Pass, vergeet dan niet om te reserveren op de official website van het museum. Dit kan je nog doen terwijl je in de rij staat en of je nu 10 of 12u inkiest, ze kijken er eigenlijk niet naar.

Het museum zelf is groot, immens groot, met zalen gevuld met dieren, artefacten, infoborden, foto’s… Je kan er uren, zo niet dagen, in rondlopen. De ene zaal interesseert je al wat meer dan de andere, maar de opgezette dieren zijn zeker de moeite waard. Je blijft er ontdekken, van leeuwen tot vogels, en schildpadden tot pinguïns. Bepaalde zalen zijn niet toegankelijk zonder extra betalend ticket, zoals de haaien. De dinosaurussen, daar staan ze voor bekend, maar je zou beter naar Canada gaan naar het Royal Tyrrell museum als je echt in dino’s geïnteresseerd bent. De blauwe walvis daarentegen, die is echt impressionant.

Een paar interessante zalen (vooral met dieren):

  • Verdieping 1: Ocean Life
  • Verdieping 1: Gems and Minerals
  • Verdieping 2/3: African Mammals
  • Verdieping 2: Asian Mammals
  • Verdieping 2: Birds of the World
  • Verdieping 2: South American Peoples
  • Verdieping 3: North American Birds
  • Verdieping 4: Saurischian Dinosaurs

Daarnaast heb je ook heel wat zalen met kunst en cultuur, vooral de Zuid-Amerikaanse en Aziatische zijn de wandeling waard. Beide op verdieping 2. H

et aangebouwde Earth and Space centrum kan je overslaan. Het past niet echt bij de rest en stelt ook weinig voor. De video over de Big Bang hebben we wel overgeslagen.

Bij sluitingsuur verlieten we het gebouw, op weg naar het volgende museum: Madame Tussauds. Je kent het concept intussen: wassen beelden.

Wat opvalt is dat als je er 1 gezien hebt, je veel gezien hebt. Marvel, E.T., Marilyn Monroe, Bruce Willis, … ze duiken overal altijd weer op. Ja, die staan ook in Amsterdam of London. Maar er zijn hier ook unique stukken, zo was er natuurlijk Biden, een hele hoop baseball spelers, en meer.

Afbeeldingen: 8