Dag 3: Financial District & Dumbo

Dag 3: Financial District & Dumbo

De dag begon met een snelle controle van de regenradar, maar al snel bleek dat we het tot in de vroege vooravond droog zouden houden. Een wandeling naar het Financial District klonk dan ook logisch, met een stop bij 2 postkantoren. Waarom zou elk postkantoor postzegels verkopen?

De wandeling werd hervat aan het WTC complex, met een kort bezoek aan Liberty Park, waar je ook een Grieks orthodoxe kerk hebt. Vervolgens ging het naar de Charging Bull, een beeld dat er plots stond en nog steeds staat. Dat toeristen tot half de straat staan om aan de stier zijn ballen te tasten, het is naakte realiteit.

Battery Park met Castle Clinton, noem het maar de vertrekbasis van horden toeristen die het vrijheidsbeeld willen zien, stelt minder voor dan je zou denken. Behalve dat je er een “migrantenstroom” in realiteit kan meemaken, net als opdringerige verkopers die je graag mee in de massa duwen. Laten we maar verder gaan …

De Staten Island Ferry kost je helemaal niets en voordat je het weet zit je in de terminal aan te schuiven met je maaltijd, beseffend dat het Vrijheidsbeeld rechts passeer terwijl je links zit. Niet getreurd, we zaten rechts. Het Vrijheidsbeeld passeer je op een afstand, maar is goed te zien. Ellis Island ligt iets verder, maar je werpt er ook een blik op. Bij de terugrit vaar je er iets verder van. Wist je trouwens dat het enige outlet -centrum van de VS net naast de haven ligt? Bespaar je de moeite, Maasmechelen Village is waarschijnlijk goedkoper.

Een wandeling langs het heliplatform naar Pier 17, waar je een mooi zicht hebt op de Brooklyn Bridge. Die we na een wandeling tot bij de City Hall (gesloten in het weekend), St. Paul’s Chappel en het Woolworth Building (lange tijd het hoogste ter wereld) zelf over stappen. Het is echt de moeite waard, zelfs als het wat druppelt!

In Dumbo ga je naar Washington Street, voor het filmzicht op de Manhattan Bridge en een wandeling doorheen een paar parken. Main Street Park, Empire-Fulton Ferry State Park, … De moeite is de Empire Stores, sinds enkele jaren een volledig opgevuld pand. Met een heuse foodcourt (Time Out Market New York) vind je hier vast wel wat om de maag te vullen. Met wel op, bij slecht weer kan er plaatsgebrek zijn. Op de bovenste verdieping word je ook beloond op een prachtig uitzicht op beide bruggen.

In het Brooklyn Bridge Park werd de wandeling afgebroken, spijtig genoeg, maar de bliksem knetterde al in het rond in de wolken en de regen begon eruit te gieten. Na wat eten op de foodcourt de metro in naar het hotel.

De avond bracht nog een wandeling naar Times Square. Wat valt daarover te zeggen? Dat er een nieuwe Barbie en Mission Impossible film uitkomt?

Afbeeldingen: 6