Dag 2: Villages & Lower Manhatten

Dag 2: Villages & Lower Manhatten

Als je wakker wordt van de bliksem en het gedonder, dan weet je dat geen droge dag gaat worden. De weerman voorspelt nog 4 dagen van intense buien door een lagedrukgebied dat ergens hangt.

Maar net als in België zijn ze kort, waardoor de zon weer rustig steeg toen we The High Line in omgekeerde richting volgden tot aan The Little Island. Een kunstmatig eiland met een amphitheater, speelthuis, optische illusies, en zelfs muzikale tegels.

Vervolgens ging het naar Greenwich Village, waar we gisteren ook waren, maar nu de wandeling van National Geographic volgden. Het Friends appartement zullen we niet opnieuw vermelden, maar wel de Jefferson Market Courthouse Library, Stonewall Inn en 75,5 Beford (huis John Barrymore).

Vervolgens ging het omlaag via een van de avenues, naar Battery Park, met onderweg nog een lunch. Bij Battery Park gingen de sluizen open, waardoor er niets anders op zat om bij de ingang onder een school bomen te schuilen. Vervolgens op een rustiger moment naar een burg te lopen, die over te steken, om intussen doorweekt uiteindelijk een Target in te lopen. Paraplu niet te koop. Vervolgens Barnes & Noble, met veel te dure paraplu’s, om uiteindelijk gewoon in de zon het park in te duiken. Battery Park is lang maar smal park, waar zeker het gedeelte met rare figuurtjes een bezoekje waard is. Ook de uitzichten zijn subliem.

We vervolgen onze weg en vinden eindelijk een van de vele winkelcentra, om vervolgens bij het One World Trade Center uit te komen met het er pal naast gelegen 9/11 Memorial. Het is subliem hoe je de bodem van de “putten” niet kan zien, en hoe het water in mooie watervallen gestaag omlaag stroomt. Ook Oculus, de ingang van het OWTC winkelcentrum, is de moeite waard om te bezichtigen.

Op weg naar de Trinity Church, mooi vanbinnen, maar eerder eenvoudig in vergelijking met de Europese kerken. Wel een blik waard, is de zuil in het midden van het kerkhof, met onder meer Noah en Adam & Eva. Achter de hoek vinden we Wall Street, in de stellingen, en de New York Stock Exchange. Ook de Federal Hall National Memorial net voor sluitingsuur kunnen meepikken, een klein maar fijn bezoek. Let vooral op de barsten boven de deuren, en het mooie witte plafond van de koepel.

Tot slot nog wat zigzaggen doorheen straten, met gebouwen die voor elke financieel gewin dienen. Tot slot eten in Tribeca en met de metro naar Penn Station. De metro schud je gevulde maag goed door elkaar. En als de poortjes niet willen openen, kijk dan of je de metro kaart juist erdoor haalt.

In de avond nog een wandeling nabij het hotel, met een bezoek aan Macy’s. Noem het maar het Amerikaanse Harrods, of het bij ons bekende Inno.

Afbeeldingen: 8