Dag 1: Midtown South & Villages

Dag 1: Midtown South & Villages

Een eerste verkenning van New York, daarvoor werden de blauwe en groene route gekozen uit de reisgids. Met een vertrek naar het Empire State Building, dat letterlijk om de hoek ligt. Geen speciale info over dit gebouw, behalve dat de weg ernaartoe door de om 9:30 nog gesloten winkelstraat loopt, met daarin het super bekende Macy’s. Bij het ESB zelf stonden mensen aan te schuiven om naar boven te gaan, maar daarvoor hebben we andere plannen.

Vervolgend was een wandeling via Broadway naar het Flat Iron Building, dat half in de stellingen stond, maar zijn naam eer aan doet. Het is een slank gebouw tussen 2 kruisende straten. Een beetje verder ligt Madison Square Park, en nog een paar stappen later passeer je het geboortehuis van Theodore Roosevelt en het voor het gewone publiek gesloten Gramercy Park.

Uiteindelijk kom je terecht op Union Square park, maar de Greenmarket ontbrak. Een kort bezoek aan Barnes & Noble dan maar, waar je beslist een boek vind als je ze graag in het Engels leest, of een bordspel als je liever die weg op gaat. Natuurlijk, alles in het Engels. Op aanraden van de reisgids, een lunch bij Breads Bakery.

Na wat wandelen via Mott Street, ooit berucht, nu een tegenvaller van formaat. De foto’s uit de reisgids zijn vermoedelijk van de straat ernaast. Hoe dan ook, we zitten nu in China Town, en dat merk je, al ontbreekt wel een mooi poort en wat leeuwen. De kraampjes zijn daarentegen talrijk aanwezig. Net als een Christmas in New York winkel. Wel ja, toch nog maar even wachten misschien. Via Little Italy en The Police building terug naar het Noorden, met de MoMa design store en de Nike winkel op onze route, richting het volgende park.

Washington Square Park, drukker dan een gemiddeld park, en met een rijke variatie aan personen. Niets is hier te gek, en uit de toon kan je nooit vallen. The Arch, een triomfboog uit 1895, telt hier zeker in mee. Maar hij is wel mooi. Probleem hem echter niet uit de aangrenzende straat te fotograferen, want de Amerikaanse verkeerslichten zijn zeer storend.

De Greenwich Letterpress, de winkel voor papierwaren, kan je rechts laten liggen want hij stelt niet veel voor. Het appartement van Friends daarentegen, dat is een … appartement, maar natuurlijk een plaats die je moet bezoeken. Net als het Townhouse waar Sex and The City zich afspeelde. Het Whitney Museum, een moderne architectuur, ook even van buiten bekeken, om vervolgens de echte attractie te doen.

The High Line, een verlaten metrospoor hoog boven de wegen. Aangelegd met veel groen en natuur. Een ware genieter in deze drukke stad, en hij brengt je recht naar The Edge, of beter gezegd Hudson Yards, een groot luxueus winkelcentrum.

Afbeeldingen: 9