Dag 28: Calgary Zoo

Dag 28: Calgary Zoo

Wat valt er in Calgary allemaal te zien? Met die vraag zaten we te ontbijten, net als met de weersverwachting voor vandaag (de beste dag) en morgen (koeler en verhoogde regenkans).

Calgary Zoo zou het worden, daar heb je tenslotte mooi weer voor nodig. Met de tram, die voor het hotel stopt, naar de dierentuin. De rit is kort en in de tunnel onder de sporen is de ticketverkoop en ingang van de dierentuin.

De Calgary Zoo bestaat uit verschillende delen: prehistorisch, Aziatisch, Afrikaans, Canadees Wild en botanisch. Twee delen bevatten weinig levendige dieren en het Canadese Wild lag half tegen de grond (letterlijk, met bulldozers en zo). Desalniettemin loop je er meer dan 2 uur rond – vereiste tijd volgens reisgidsen -, maar vanaf 17u beginnen ze af te sluiten. Je vindt er lemuren – waar ze je in het oog houden (niet zitten, niet te dicht, …) -, grizzly- en zwarte beren, stokstaartjes, leeuwen, giraffen, … en vlinders! De vlindertuin is klein maar fijn. De aankleding van het park is prima, en het feit dat je over bruggen moet lopen om van en naar het eiland te gaan, is ook wel leuk. Eigenlijk ligt de dierentuin voor een deel op een eiland in het midden van de Bow rivier.

In de avond gingen we met de tram terug tot aan City Center, vanwaar we te voet naar Fort Calgary gingen. Het fort bestaat uit verbeelding en een paar houten raamwerken die de hoeken aangeven. Het gebouw dat ernaast staat heeft wel die ouderwetse stijl.

We volgden ten slotte de River Walk, die ons langs de ingang van Calgary Stampede leidde. We besloten om er niet binnen te gaan, hoofdzakelijk wegens de drukte, het feit dat de toegangsprijs niet alles bevat (bv. de populaire avond- of rodeoshow), en dat er volgens reviews soms ook lange wachtrijen staan. Wat verder opvalt is dat er in heel de stad tenten met muziek staan, maar die behoren dus niet tot het eigenlijke festival.

Afbeeldingen: 9