Dag 29: Calgary

Dag 29: Calgary

Na de grote massa die gisteren op de been was voor de Calgary Stampede, leek de stad deze ochtend wel dood. Het weer nodigde ook niet uit voor een verkenning van de stad en de eerste activiteit, het Glenbow Museum, bleek gesloten te zijn.

De wandeling die erop volgde ter verkenning van de stad, draaide uit op een regenpartij. Ideaal om toch maar eens die Skywalk 15+ uit te zoeken. De Skywalk is een netwerk van bruggen tussen de wolkenkrabbers die vooral gebruikt worden in de winter of bij slecht weer. Als je ze volgt, kom je beslist uit in het centrale shoppingcenter waar op de vierde verdieping de Devonian Gardens liggen. Een binnentuin met diverse planten en vijvertjes (met vissen). De foodcourt heeft voor ieder wat wils.

Omdat de regen enkel erger werd, door de gangen even naar het hotel voor een schoenenwissel. Uiteraard is het nadien gestopt met regenen. Ideaal voor de Calgary Tower, waar je een uitzicht kan beleven op de hele stad. Het is waar dat sommige wolkenkrabbers hoger zijn, maar dat stoort niet. De glazen vloer die in 2005 werd toegevoegd is ook tof, je kijkt er meer dan honderd meter omlaag!

Op naar de Chinese wijk dan maar, met een leuk winkelcentrum waar je binnen moet gaan. Je vindt er Chinese winkels, maar bovenal een mooie aankleding. Een poort ontbreekt evenwel. Het aanpalende Sien Lok Park lag er door werken aan de openbare weg ook wat rommelig bij.

De Eau Clair Markt met bijhorende wijk was de volgende op de lijst, maar dit viel wat tegen en de beveiliger vroeg me zelfs waarom ik als toerist foto’s nam … wel ja, waarom zou je dat als toerist doen.

Het Prince’s Island Park, een soort eiland in de rivier, was door activiteiten ook voor de helft afgesloten, maar het lijkt verder mooi en proper. Het wandelpad langs de rivier dat erop volgt is wel aangenaam om te volgen.

Voor het laatste avondmaal gingen we naar het Cactus Club Cafe (restaurant). Laat je niet misleiden door de naam, het is geen club maar het kan in het lounge gedeelte wel een feestje worden (maar niet vandaag). In het restaurant gedeelte is het gelijk aan Moxie’s of Earls.

Afbeeldingen: 11