Dag 27: Drumheller & Calgary

Dag 27: Drumheller & Calgary

Waar we gisteren naar het westen reden om de Dinosaur Trail af te vinken, gingen we vandaag naar het oosten voor de Hoodoo Trail.

Het zal niet verbazen dat we als eerste stopten bij de hoodoos, maar ook hier bleven we op onze honger zitten. Er is een klein stuk beschermd gebied met een paar hoodoos, voor de rest zijn het vooral potentiële hoodoos die er mogelijks over duizenden jaren ook daadwerkelijk worden. De toeristen lopen er spijtig genoeg wel als losgelaten kinderen op, rond en over, en klimmen op handen en voeten tot het hoogste punt. Een tip, wandel beneden naar rechts, rond de berg als het ware, daar is een glooiende helling die overloopt in een wandelpad. Een omweg? Ja; maar veiliger, properder en mogelijk toch sneller van en naar de top.

We reden daarna even door tot bij de Atlas Coal Mine, maar de planning liet het niet toe er binnen te gaan. De openbare weg biedt echter een mooi zicht, maar binnen in de mijn en toren zijn we niet geweest.

De suspension bridge is afgesloten voor het seizoen 2022 uit veiligheidsoverwegingen. Ze ziet er echter vrij stevig uit, maar het bleef toch bij een foto van op vaste grond.

De Last Chance Saloon in het spookdorp Wayne volgde na een rit via de 11 Bridges weg. TommieTom en ik hebben er maar 9 geteld, mogelijks liggen de anderen na de saloon. Je kan in de saloon nog steeds iets drinken, of je kan het winkeltje met schepijs bezoeken.

Tot slot reden we naar de luchthaven van Calgary, maar toch stopten we uit praktische overwegingen nog even bij de Horseshoe Canyon. Daarna werd de wagen ingeleverd.

De avond spenderen we in Calgary, waar plots het een en ander duidelijk werd. Ik kreeg eerder de vraag van de dame in het bezoekerscentrum van Radium of ik naar Stampede ging, maar toen was het me niet duidelijk wat dit betekende. Ik vermoedde een park, maar vandaag vroeg de taxichauffeur hetzelfde. Calgary Stampede blijkt een groot country achting festival te zijn. De straten zijn dan ook bezaaid met Canadezen in cowboylaarzen, cowboyhoeden …A

Afbeeldingen: 6