Dag 26: Drumheller

Dag 26: Drumheller

De grootste dinosaurus ter wereld, die wil je toch gezien hebben? Natuurlijk! Het was de eerste activiteit van de dag, al ontdekten we daarbij ook ineens de Dino walk. Net zoals we in Duncan totempalen spotten in heel de stad, is Drumheller overspoeld met dinosauriërs. Maar de grootste staat aan het bezoekerscentrum en je kan hem voor $5 helemaal tot boven beklimmen. Lastig is dat er maar 1 groep tegelijk op het platform mag en de volgende staat bijna altijd klaar, je tijd is dus beperkt. Maar de dino zelf is wel top!

Het Royal Tyrrell Museum was de eerste stop op de Dinosaur Trail. Dit paleontologisch museum begeleid je doorheen de verschillende periodes, van de oerknal tot quasi vandaag. Het museum staat ook vol met dino’s, echte skeletten, en stelt heel wat zaken ten toon. Je loopt er zonder moeite 3 uur rond, maar naar het einde toe kan de hoeveelheid info tot verzadiging leiden. Je doet het misschien beter in 2 uur. Voordat we binnen gingen in het museum, beklommen we ook het uitzichtpunt en deden we de interpretatieve wandeling doorheen de badlands. Beide zijn aanraders, maar doe ze best voor het museum, dan is het nog wat koeler buiten.

The Little Church, of de kleine kerk waar je zo voorbij rijdt, was de korte tussenstop waardig. Het dak kwam ongeveer tot aan de schouders.

We bevinden ons in de Badlands, er moest dus nog een canyon volgen: de Horse Thief Canyon. Deze biedt adembenemende uitzichten vanuit de uitkijkrots, maar we zijn er niet in geweest. Enerzijds omdat er niet echt wandelingen zijn en het boven al warm was, anderzijds omdat je er eigenlijk niet in mag. Deze canyon is verrassend voor de helft private eigendom en de eigenaar wil dat de toeristen uit zijn canyon blijven voor het behoud ervan. Let ook op de eekhoorns, het krioelt ervan en ze houden de wacht, letterlijk.

We moesten het water over, dat doe je met de gratis Bleriot Ferry. We konden er direct op rijden en vijf minuten later stonden we op de andere oever. Waarom ze er nog steeds geen brug hebben gelegd, is me een raadsel.

Tot slot Orkney Point, een punt waarvan je een geweldig uitzicht krijgt op de badlands en de canyon. De weg ernaartoe is van kiezel, maar het is het uitzicht meer dan waard. Geniet even op een van de banken.

In de avond spotten we nog wat dinosauriërs in Drumheller, je blijft er vinden.

Afbeeldingen: 15