Dag 25: Banff & Horseshoe Canyon

Dag 25: Banff & Horseshoe Canyon

We konden de ochtend niet anders dan te beginnen in Banff, met een wandeling langs de verschillende winkels, galleries en restaurants op Banff Avenue.

Op het einde van deze straat ligt het Banff Park Museum dat gisteren gesloten was, maar vandaag was het open. Bij binnenkomst merkten we op dat je met je Parks Discovery Pass niet moet betalen, maar wat zei de man van Pacific Rim ook alweer … “the Pass stays in the vehicle” … dus lag die kaart in de wagen. Een paar vragen waren echter voldoende om toch gratis binnen te mogen. Het museum is oud en voelt door de houten kasten, vloeren en uitbouw ook zo aan. De dieren dateren ook uit vroegere jaren, dat zie je eraan, maar het ziet er allemaal nog steeds geweldig uit.

Na het museum toch nog maar even een blik op de Cascade of time Garden, omdat het kon, om daarna te lunchen en de twee ultieme souvenirwinkels te vinden. We moeten eens overwegen deze blog met advertenties te verrijken, maar vergeet niet altijd prijzen te vergelijken (want soms is er een verschil).

We gingen, veel te laat als we naar de planning kijken, terug naar het hotel om de wagen op te halen en naar Drumheller te rijden. Wel ja, onderweg ging plots het licht aan dat we de hoodoos nog moesten gaan bekijken in Banff, dus toch maar even omrijden via de Tunnel Mountain View. De hoodoos zijn mooi, maar we zagen er eerder spectaculairdere.

En toen ging het naar Drumheller, een rit van 2 uur en 40 minuten. Op een bepaald moment wijzigt het landschap en zie je achter je alle bergen en voor je open velden. Je merkt dat je de Parks Canada zone verlaten hebt.

Een kwartier voor aankomst in Drumheller, was er nog een stop bij de Horseshoe Canyon. Beeld je daarbij in dat je al een uur door groene velden rijdt op een saaie asfaltweg. Je slaat af en ziet niets speciaals, totdat je wat verder rijdt en ineens een canyon voor je neus ziet liggen. Deze is van een hele andere klasse dan die we eerder zagen in Canada, en hij is zo geweldig dat geen enkele foto de ware schoonheid kan vastleggen. Natuurlijk gingen we als een van de enige toeristen ook in de Canyon zelf!

We bevinden ons nu in het bonus stuk van de reis, de Alberta Badlands. We zullen deze slechts beperkt aansnijden, maar het beloofd toch nog de moeite te worden.

Afbeeldingen: 9