Dag 24: Banff

Dag 24: Banff

We bevinden ons in Banff, de stad (of dorp) in het midden van het het gelijknamige nationale park.

In de voormiddag verkenden we de Cascade of Time Garden, waar het plots begon te druppelen en te donderen. De tuin heeft verschillende aangelegde bloementerrassen met waterpoelen en stromend water. Het is tevens het administratief centrum van Parks Canada.

Nadien ging het via de Bow Falls Trail naar de Bow Falls. Als je erlangs staat, dan lijken ze niet zo spectaculair, je kan ze zelfs niet eens een waterval noemen. Maar als je doorwandelt en er vanop de “kade” naar kijkt, dan zie je plots een brede waterval. Vermoedelijk is het toch wat een optisch effect.

Na een lunch in het dorp en een korte omweg via de kleine markt, gingen we via de andere zijde van de Bow rivier naar Surprise Viewpoint. Het is minder verrassend dan je zou verwachten, maar je hebt er wel een mooi zicht op een hotel / kasteel en kan er ook de gondola spotten. De gondola zelf stond niet op de planning, we deden er al twee.

We gingen via de centrale winkelwandelstraat terug naar het hotel, om met de wagen in de late namiddag naar de Bow Valley Parkway te rijden, met als eerste stopplaats de Johnston Canyon. Je wandelt er door en boven de canyon naar de lower en upper fall, twee watervallen. Bij de onderste kan je in een grot duiken om er vlak voor te staan, en redelijk nat te worden. Bij de bovenste kan je op een platform staan, waar je als de wind goed zit – meestal – ook overspoeld wordt met waterdruppels. Uiteraard is de canyon zelf, waar je bijna op de bodem doorloopt en kan opkijken tegen stijle rotswanden, de hoofdattractie.

Nu we toch op de prachtige Bow Valley Parkway reden, stopten we ook even bij de Silverton Falls, ze lagen maar 900 meter van de weg. Deze waterval bestaat uit verschillende kleine, als een schakel. Spijtig genoeg zie je hem van vrij hoog, waardoor je de helft niet ziet. Desalniettemin de 900 meter waard.

Tot slot stopten we nog op een paar uitzichtpunten om de Castle en Storm Mountain te spotten. De Castle Mountain is geweldig en moet je gezien hebben. Je kan ook nog 3 km wandelen om er dichterbij te komen, maar of dat nodig is, dat betwijfel ik.

Afbeeldingen: 12