Dag 12: Sea-to-sky highway & Whistler

Dag 12: Sea-to-sky highway & Whistler

Happy Canada day! Het is vandaag de Nationale Feestdag van Canada én wij zijn er bij!

De Sea-to-sky snelweg was onze eerste kennismaking met het vasteland na de overzetting met de ferry vanuit Nanaimo. We hebben Vancouver Island nu definitief achter ons gelaten. De snelweg is prachtig.Wel ja, het asfalt is niet mis, maar de omgeving waar hij doorsnijdt is formidabel. Een korte stop drong zich dan ook op, maar stopplaatsen zijn er vooral in de andere richting. Maar we hadden geluk bij een kleine parkeerplaats genaamd Porteau Cove Road Lookout. Daarna ging het verder, los de file in. De rit van 1,5 uur heeft zeker een uur extra gekost wegens … file.

Op 25 km van Whistler was het toch eens tijd om te zondigen en toch te stoppen om het bos in te trekken. We hadden namelijk al wat links laten liggen (bv. Sky to Sea Gondola, Crystal Falls, Squamish, …). Het Brandywine Falls Provincial Park was de gelukkige. Totaal ongepland en spontaan gekozen op basis van een klein bord naast de weg, maar de Brandywine waterval was de stop meer dan waard. De geplande van gisteren waren er eigenlijk een lachtertje mee, in vergelijking met dit krachtig exemplaar. Al heeft elke waterval zijn charme, zelfs zij die droog staan.

Tot slot reden we door naar Whistler, waar het hotel helemaal bovenaan de berg lag. Leuk zou je denken, totdat je beseft dat het drop beneden ligt. Gelukkig is er het zand-steenpad naast de kabelbaan die naast alle hotels loopt en die je er op 20 minuten brengt. Het drop is een skidorp zoals je dat kent uit de brochures, en tegelijk is het ook Maasmechelen Village. Eenmaal je de dorpstraat aanboort, wandel je gezellig in een winters tafereel in een zomers jasje. De tijd dat we hier later waren hebben we echter niet gemist.

Afbeeldingen: 16

Opmerking: in Canada is het 1 juli als ik dit schrijf, maar in België is het al 2 juli. Aangezien deze site de Belgische tijdzone weergeeft, heeft dit bericht een verschijningsdatum van 2 juli terwijl het eigenlijk 1 juli is.