Dag 13: Nairn Falls & 425 km

Dag 13: Nairn Falls & 425 km

Het was 27 graden in Whistler, maar we stonden koel geparkeerd in de ondergrondse garage. De eerst 29 km naar het Nairn Falls Provincial Park zaten er ik evenveel minuten op. De watervallen zelf, die waren beklijvend. Hoofdzakelijk de kracht en snelheid van het kolkende water zou menig rafter doen verbijsteren. De kracht verdween niet een paar meter bij de waterval vandaan, hij bleef de volle 1,5 km tot aan de parking aanhouden.

We gingen na een korte lunch, de tijd vliegt als het mooi is, verder naar Pemberton om de tank vol te gooien. Mijn halve tank regel uit Australiƫ pas je ook best in Canada toe. Lillooet was de volgende stop, waar we op de plaats van het bezoekerscentrum een museum vonden. Eerstgenoemde is verhuisd, maar in het museum krijg je even kwaliteitsvolle info en tips. Het museum is ook een aanrader, al is het al maat voor de mensen die het open houden.

Op advies, reden we de Clinton route in plaats van de geplande Cache Creek route, om te passeren in het Chasm Provincial Park. We stonden er totaal onterecht helemaal alleen. Als je de Blue Mountains nabij Sydney bezoekt, dan is dit ook een stop waard. Oordeel zelf.

Tot slot nog een stop bij Mount Begbie Lookout, maar door onduidelijke paden, een gesloten hek, en verdachte voertuigen, zijn we hier zonder beloning doorgereden.

Onderweg zijn we nog een paar keer gestopt, met wijdse uitzichten en prachtige vergezichten. Een rit van 425 km aan 5u13 (onderschatting) heeft meer dan noemenswaardige bezienswaardigheden. Onder meer een 10 km lange daling aan 8% en 80 km/u. Wat wel opvalt is dat snelheidslimieten adviezen lijken te zijn, al zagen we ook de klassieke film-scene waar een politiewagen met flikkerlichten achter eentje staat.

Afbeeldingen: 12