Dag 11: Provinciale Parken rondom Parksville

Dag 11: Provinciale Parken rondom Parksville

We bezochten vandaag maar liefst 3 Provinciale Parken en 2 steden, en dat na een saaie tocht over de 110km/u autostrade van Campbell River tot Parksville.

Het eerste park was Little Qualicum Falls Provincial Park, waar de lower en upper waterval het water deden opspatten van de ruige rotsen. Ondanks dat de reisgids de onderste afdoet als minder spectaculair, heeft ook deze zijn charme.

Het tweede park was Englishman River Falls Provincial Park, waar we opnieuw watervallen gingen spotten. De upper was hier adembenemend met een kloof van 30 meter diep waarin het water zich via verschillende naast elkaar gelegen watervallen te pletter stort. De lower kan je haast een waterval noemen.

De derde stop was Coombs, een uit de hand gelopen hobby of een voor toeristen uit de grond gestampt minidorp waar je zo aan voorbij rijdt omdat je denkt dat het een winkel voor standbeelden is. Coombs heeft zijn charme, maar het is begrijpbaar dat je het niet in elke reisgids terugvind. De 10 gebouwen die rond een plein en aan een straat liggen zijn nu niet bepaald cultureel erfgoed. Wel leuk zijn de 3 berggeiten op het restaurant.

Park nummer 3 of Rathtrevor Beach Provincial Park, evenmin vermeld in de groene reisgids, is een klein bos langs een keienstrand. Het uitzicht is mooi, vooral in de avonduren wanneer het al een beetje begint te schemeren. De boom in de vorm van een paard is goed herkenbaar, maar verder is het gewoon een bos langs een strand met een mooi uitzicht. Edoch, toch een bezoek waard.

Tot slot na het diner, op een prachtlocatie, nog een korte wanteling tot aan de boardwalk van Parksville. Deze houten dijk ligt naast het water en geeft je een fraai beeld op het vasteland van Vancouver, dat aan de overkant van het water ligt. Op het einde vind je ook een op de grond getekend labyrinth en boomstammen met stenen torentjes.

Afbeeldingen: 18