Dag 29: Adelaide

Dag 29: Adelaide

Het einde van deze fantastische reis is aangebroken. De ochtend stond dan ook volledig in het teken van het inpakken, wat wederom veel meer tijd kostte dan wenselijk was.

Na het uitchecken en laten opbergen van de bagage, zwierven we nog een halve dag in de stad rond. We gingen via Hindley Street naar de Holy Trinity kerk, om daarna via de Universiteitswijk en Light Square naar Victoria Square te navigeren. Het doel was gaten te vullen en extra plaatsen te bezoeken.

We gingen ook de Central Market Arcade binnen, eerder met het doel van het vinden van eten dan iets nieuws te zien. Echter, doordat de Adelaide Central Market ertegen grenst en open was, kregen we ook die vanbinnen te zien. Niet gepland, wel mooi meegenomen. Na het eten wandelden we rond Victoria Square en sprongen we de St. Francis Xavier Cathedral binnen. Hierna keerden we via een omweg terug naar Rundle Mall.

De tijd begon te korten en er was nog een belangrijk raadsel op te lossen: gingen we ons een Australische Monopoly kopen of niet. Na een bezoek aan Target – de enige winkel die deze editie verkoopt – en het hotel bleek dat het niet in de handbagage kon en ook de koffer zat bolvol. Alternatieven? Zeker! We snelwandelden naar Target, sloegen onze slag en liepen naar de post. Vijf minuten voor sluitingstijd het formulier invullen en de doos in een grote enveloppe schuiven. Om hem in eentje met bubbeltjesfolie te stoppen kregen we zelfs de tijd niet meer. Het was op de post of te laat. Wel, hij is op de post, laten we ons hopen dat hij heelhuids toekomt in België. Zes dagen zou hij erover doen.

Om 18u werden we opgehaald door een privé-chauffeur en een halfuur later stonden we aan de luchthaven. Inchecken, een luchtje scheppen en alle controles door. Het vliegtuig in, een lange vlucht tegemoet.

Gepubliceerd in het vliegtuig.

Afbeeldingen: 12 – toegevoegd op 7 maart 2019.