Dag 30: Dubai & Brussel

Dag 30: Dubai & Brussel

De Boeing 777-200LR bracht ons heelhuids naar Dubai, waar we om iets over 5 uur ‘s nachts (lokale tijd) landden. Wederom stonden we ergens op een open vlakte geparkeerd en moesten we met de bus naar gebouw/concours B worden gebracht. Na een veiligheidscontrole mochten we de prachtig gedecoreerde terminal binnen, op zoek naar onze gate. Wat opviel is dat je eigenlijk de bordjes niet hoeft te volgen, meer zelfs, de route naar gebouw C was een omweg want onderweg passeerden we de gate van vorige keer. De mooie waterval kregen we deze keer niet te zien.

Het mag gezegd worden, in Dubai stroomt het goud letterlijk van de muren. Alles blinkt, is gedecoreerd met zilver of goud, is voorzien van moderne LED-panelen, … het ziet er luxueus uit. Totdat je aan de gates komt voor Brussel, die lijken op de oude B (of zelfs C) terminal van Brussel. Saai, ouderwets, … en met een bus naar het vliegtuig. Blijkbaar gebruiken ze de slurven niet graag, want hoewel er veel open plaatsen waren, stond ook het vliegtuig voor Brussel ergens op de parking.

Het vliegtuig naar Brussel (een Boeing 777-300) maakte een mooi rondje op de luchthaven, zodat we de hoogtepunten konden zien: de Burj Khalifa, de iconisch luchtverkeersleidingstoren, de legendarische luchthavengebouwen, … en een file zoals op de Brusselse ring. Twee vakken, met op elk vak aanschuivende vliegtuigen. Al ritsend ging het verder en dan de startbaan op, direct gas en weg ermee, terwijl je op het scherm de vorige nog zag stijgen.

De vlucht van een kleine 7 uur duurt wederom lang, maar intussen hangen we boven Kastamonu, Turkije. Daar is dit bericht gepubliceerd, op 36000 voet hoogte, vanuit een Emirates Boeing. Foto’s is voor later, het internet is zeer beperkt!

Afbeeldingen toegevoegd op 7 maart 2019, 10 stuks.