Dag 28: Glenelg, Brighton & Adelaide

Dag 28: Glenelg, Brighton & Adelaide

Adelaide ligt zelf niet aan de oceaan, maar dankzij het uitgebreide openbaar vervoer sta je binnen een goede 45 minuten aan de kust. Na via een omweg naar Victoria Square te gaan, zochten we het perron van de tram.

De hamvraag was hoe aan een ticket te geraken, want tramhuisjes kennen ze in Australië niet. Een tram stopte, maar eerlijkheid dient te zeggen dat we die hebben laten rijden. De sticker “spreek niet met de chauffeur”, kaartjeslezers voor een kaart die we niet hadden en ervaringen in Los Angeles, zorgden ervoor dat we niet langer ongeïnformeerd op een tram of bus wouden stappen. Opzoeken op de telefoon en een forum bevestigde dat er op de tram tickets verkocht worden. Opstappen dan maar en ja hoor, achter de hoek (op de tram zelf) stond een ticketautomaat. We kochten een ticket en zetten ons neer, toekijkend hoe traag het bij de anderen ging. Als er 5 man een ticket moet hebben, dan kan je al goed op je bestemming zijn nog voordat je een ticket hebt gekocht.

De tram stopte op Mosely Square, op een kleine honderd meter van de dijk. We gingen de pier op en zagen hoe vissers krabben opvisten, een zot van een paal sprong en meer. Na de pier ging het via de dijk naar Brighton. Geen geplande wandeling, maar wel leuk. Ware het niet dat de dijk halfweg ophield en we ons een weg via het dorp moesten zoeken. Eenmaal in Brighton, gingen we ook daar de pier op, waar de jeugd veelvuldig tegen advies van de redders in van de pier sprongen.

Na Brighton terug naar Glenelg – je kan dat trouwens achterstevoren schrijven – om door te gaan tot aan de haven. Je vindt er The Marina Pier, waar een paar restaurants zijn. Eerder bij toeval ontdekt door een witte brug. Hierna ging het terug naar Mosely Square voor het diner en de tram huiswaards.

Eenmaal terug in Adelaide, maakten we nog een ommetje via Rundle Mall en North Terrace. Je moet elke minuut optimaal benutten.

Afbeeldingen: 14