Dag 2: Sydney

Dag 2: Sydney

De tweede dag in Sydney begon overwegend bewolkt, maar gelukkig brak de zon op de juiste momenten door het wolkendek door.

In de voormiddag ging het richting het Sydney Observatory, waar we onder meer leerden dat de hoogte van de wolken met lasers wordt bepaald. Op het dak staat een paal met een bol rond, die elke middag om 13u begint te dalen aan een vaste snelheid. Naar verluid zouden schepen hem gebruiken om de tijd te bepalen, wat door de geel-zwarte strepen mogelijk moet zijn.

Na het observatorium gingen we richting Barangaroo Reserve, een prachtig aangelegd park met veel groen en wandelpaden. De verschillende pieren die erop volgen zijn al even verrassend. Je moet de weg ervoor inruilen door een verscholen promenade, maar deze lijkt pas te zijn aangelegd en ziet er luxueus uit.

Via Dawes Point liepen we onder de Harbour Bridge door, langs de Noordelijke piloon. Van daaruit ging het naar Circular Quay voor een XL lunch die verdacht normaal leek. Vervolgens naar de Bridge Steps om het voetpad dat over de brug loopt te bereiken en de Noordelijke piloon te beklimmen. Het $15 uitzicht is het tienvoudige waard. Woorden niet nodig!

Na dit adembenemend zicht ging het terug naar Circular Quay om vervolgens naar het wereldberoemde Sydney Opera House te gaan. Van dichtbij is het nog steeds heel groot, maar het beton valt nogal op. Van een afstand is het mooier.

In de latere namiddag ging het naar de Royal Botanic Gardens met een hele reeks aan bezienswaardigheden: Mrs. Macquarie’s Chair, Palm Grove, … Er zijn een paar mooie plaatsen te spotten! Met een blik op het Government House gingen we terug richting Circular Quay voor het diner en sloten we deze dag af.

Afbeeldingen: 15