Dag 1: Sydney

Dag 1: Sydney

Opstaan na amper wat slaap. Het tijdverschil doet wat met een mens, gelukkig zijn we de dag doorgekomen. Je moet dus niet slapen om uit te rusten.

Na een moeizame ochtend op zoek naar een Vodafone winkel, en die vonden we even nadat we Telstra hadden gevonden. (Zoals Mobistar en Proximus thuis.) Echter, gezien ze allemaal bij elkaar lagen, dook nu de vraag op: bij wie gaan we? Dus eerst maar wat verder rondlopen om te laten bezinken en onverwacht het Queen Victoria gebouw binnen te stappen. Ziet er even fascinerend uit in het echt als in de reisgidsen. Drie verdiepingen aan winkels in een Victoriaanse stijl. Past helemaal in het straatbeeld van Sydney, dat we momenteel als een gezonde mix tussen strak, modern en klassiek kunnen beschrijven.

Na wat laatste opzoekwerk via de gratis WiFi van de Apple Store, bij Vodafone voor $30 een $50 pre-paid kaart gekocht (die 35 dagen geldigheid geeft, de anderen slechts 28). Wat je krijgt? Waar voor je geld. Dankzij een bonus in totaal 55GB – ja 55, ik ben geen komma vergeten – mobiele data, onbeperkt lokaal bellen en sms’en … te gek voor woorden eigenlijk.

Op de middag bij Woolworths eindelijk wat drank inslaan en ineens een sandwich die we tussen de lunchende (werkende) mensen opaten op het Australia Square. Daarna terug naar het hotel om de drank te lossen en de uitrusting bij te werken. Het was intussen 31 graden geworden!

Met goede moet vertrokken in de richting van Darling Harbour, enfin, dat dachten we toch. Bleek dat het hotel eigenlijk aan de overkant lag op de kaart, waardoor we totaal de andere richting uit gingen. Gelukkig konden we dat rechtzetten.

Een wandeling langs de promenade van Barangaroo, overlopend in die van Darling Harbour om daarna langs SeaLife, WildLife en Madame Tussaud’s te wandelen naar de Pyrmont Bridge. Deze brug loopt over de haven en geeft een mooi zicht op de omgeving en het maritiem museum met een vuurtoren, marineschip en een (achter een gebouw) weggestoken duikboot.

Vervolgens naar de vismarkt, die we mits een kleine omweg hebben bereikt. Het kon beter de Chinese vismarkt genoemd worden, want ze stonden overal (ervoor, erin, erachter). Behalve een mooi zicht op een brug over het water, stelt de vismarkt weinig voor. Terug naar Darling Harbour dan maar.

We wandelden langs het retail shopping center met reuzenrad, het Hard Rock Café en Convention Centre. Aan het aangrenzende park (Tumbalong) zijn ze druk aan het bouwen aan een imposant gebouw dat ze tussen twee wegen in gaan zetten. De Chinese tuin die ernaast ligt sloot de deuren al, maar bleef er mooi uitzien (langs buiten). Vervolgens even piepen aan het Powerhouse museum en Paddy’s market (maandag gesloten) en de Chinese wijk. Daarna via een omweg naar het Centraal Station, Hyde Park en via het stadhuis terug naar het hotel. Een hele tocht, met heel inefficiënt navigatiewerk.

In de avond nog even terug naar Darling Harbour voor de avondmaaltijd, om daarna door bijna verlaten straten terug te keren naar het hotel.

Afbeeldingen: 15