Dag 3: Sydney & Manly Beach

Dag 3: Sydney & Manly Beach

Elke dag brengt weer wat nieuws. Vandaag begonnen we de dag met een wandeling tot bij Woolworths voor een nieuwe fles water. Ze kost er $0,80 voor 1,5 liter, in kleine winkeltjes al snel $5,85. Een ezel … 1 keer, je weet wel. Met nieuwe drank begonnen we via Martins place aan de wandeling naar de State library of NSW, om daarna via het Parlement, het Sydney Eye Hospital, The Mint en het gesloten Hyde Park Barracks museum bij de St. Mary’s Kathedraal te belanden. Ik was oprecht verbaasd toen ik binnen ging: ze had een houten plafond dat donkerbruin was. Meestal lopen de muren door in het plafond, maar hier niet. Ik vond het opvallend voor een Gotische kathedraal.

Na de kathedraal ging het via een stukje Hyde Park naar de Sydney (Westfield) Tower voor een bezoek aan de Tower Eye, waar je een 360 graden zicht over Sydney hebt. Adembenemend, al was het aankopen van een ticket via mijn telefoon niet mogelijk door alle beveiligingscodes. Aanschuiven dus maar en ze old school kopen. Het uitzicht was desalniettemin even mooi! Aanrader!

Na de toren op zoek naar een foodcourt om wat te eten – zie onder – om daarna richting Darling Harbour af te zakken om Madame Tussaud’s te bezoeken. We hebben weer heel wat celebreties gezien! Daarna kwam er een moeilijke beslissing…

Normaal was het de bedoeling om naar Bondi Beach te gaan, maar Manly leek een betere keuze aangezien dat per Ferry gaat in plaats van per bus. Het was al 15:45, de meeste zouden afhaken, maar tot die groep behoren wij niet. De ferry van 16:10 dan maar en hopla om 16:40 stonden we in Manly, om om 18:15 de ferry terug te nemen. Echter, de ferry trip is het mooiste, want je vaart onder de Harbour Bridge door, langs de Opera, … enkel voor dit alleen al moet je het doen. Het op en neer gaan van de dijk te Manly was een mooi extraatje, en perfect te doen in de beschikbare tijd. Kon eigenlijk niet beter, al was een extra uur altijd leuk geweest.

In de avond nog even langs Circular Quay om daarna in Darling Habour bij het reuzenrad te dineren. Intussen kennen we de weg zo’n beetje en weten we hoe we niet moeten gaan.

Foodcourts

In België zie je het bijna niet, maar in Sydney vind je ze in bijna elk winkelcentrum en tussen de kantoorgebouwen. Een foodcourt is wat het woord doet vermoeden: een eetplein. Het is meestal een klein pleintje met tafels en stoelen, met in de rand een aantal restaurants die maaltijden verkopen. Ze zijn ideaal voor een snelle lunch en je zet je waar je wilt. Het zit er ‘s middags tjokvol werkende mensen die nood hebben aan energie. Soms slaan de footcourts ook een verdieping in van een winkelcentrum. Je eet daar dan in de gang en haalt je eten aan togen die zich aan de zijkanten bevinden.

Weetje

Volgens Wesley’s gsm hebben we in Sydney zo’n 65km gewandeld.

Opvallend

Soms denk je dat je in China bent! Zoveel Aziatische toeristen. Het Chinese nieuwjaar, dat je ook vaak ziet verschijnen, zit hier waarschijnlijk voor iets tussen.

Afbeeldingen: 24