Dag 22: Los Angeles

Dag 22: Los Angeles

Getty Center

Wat doet een mens als hij nog een paar uur over heeft tussen het inpakken van zijn koffers en het inleveren van zijn huurwagen? Een kort bezoek brengen aan het Getty Center! En dat loonde de moeite, al begon het met angstzweet in de schoenen: shuttles. Sinds Josmite probeer ik ze te vermijden, maar de Getty kabeltram – vergelijkbaar systeem als de Angels Flight te Downtown – is fenomenaal. Twee trams rijden continu op en neer waardoor je slechts enkele minuten moet wachten. Het uitzicht naar boven is prachtig en het Getty Center imposant. Enkel het gebouw alleen al is een bezoek waard. Daarnaast heb je van op de heuvel net als bij het Griffith Observatorium een panoramisch zicht op Los Angeles en zijn er kleurrijke tuinen en watervallen. In de paviljoenen kan je nadien Europese kunst bezichtigen (want ik denk met veel veiligheid te kunnen zeggen dat alle kunt Europees is). Je ziet er schilderijen en beeldhouwwerken van Magritte, Monet, Manet, Rubens, Ensor en vele andere kunstenaars. Bepaalde zalen dragen zelfs als titel “Dutch and Flemisch paintings”. Je zal veel namen herkennen!

Met dit bezoek komt de ontdekking van de Westkust van Amerika op zijn einde, want van bij het Getty Center ging het rechtstreeks naar het inleverpunt voor de huurwagen, met nadien een – je raadt het al – shuttle naar de luchthaven.

Weetje

Je betaalt geen inkom bij het Getty Center. De parking kost je daarentegen $15, tenzij je binnen het uur de parking alweer verlaat, waar ik niet op zou rekenen. De rit met de tram neemt slechts een paar minuten in beslag.

Afbeeldingen: 6