Dag 21: Los Angeles

Dag 21: Los Angeles

Griffith Park / Observatory & Beverly Hills

De laatste volledige dag in het bewolkte Los Angeles, zonder een vooraf opgestelde planning. Het allereerste wat je dan ook moet doen, is een planning maken.

De eerste stop was het Griffith Park, maar achteraf gezien was het slimmer geweest om onmiddellijk het Griffith Observatorium in te geven, anders kiest TommieTom zelf een ingang van het park. Je raadt het al, de eerste was de verkeerde, maar alles werd goedgemaakt eenmaal aangekomen bij het observatorium, waar je een 280 graden zicht hebt op Los Angeles. Downtown, Hollywood, Beverly Hills, … je ziet echt alles en je staat dicht bij de wereldberoemde witte letters op de Hollywood Mountain. Omdat er nog wat tijd over was en het observatorium / planetarium intussen geopend was, kon er nog een bezoekje af aan het volledig gerenoveerde gebouw. De gratis exposities zijn fenomenaal en lichten de belangrijkste facetten van ons zonnestelsel en klimaat toe. Je ziet er ook demonstraties en bijna alle gesteentes uit de Tabel Van Mendeljev.

Hierna ging het naar Hollywood Forever, het kerkhof van de legendes. Op je eentje vind je bijna niemand, maar een vriendelijke dame maakte me attent op het graf van de moeder van Charlie Chaplin.

Daarna moest er een bezoek af bij Kmart en Target, twee typisch Amerikaanse winkels. En je parking krijg je terugbetaald als je niet te lang in hun winkel blijft en natuurlijk ook iets koopt.

Tot slot ging het naar Beverly Hills, want de eerdere doortocht leek me onvoldoende om het bij te laten. Op zoek naar een parking en rondkuieren op Rodeo Drive, waar de rich and famous komen shoppen. Nu, shoppen zat er niet in de supersterren zijn we ook niet tegengekomen, maar het Civic Center is ondanks zijn verlatenheid zeker de moeite om te bezoeken, net als de straten in het centrum.

Alvorens terug naar het hotel te keren, besloot ik in de richting van het Getty Center te rijden, waarbij ik onderweg de chique woonwijk Belair tegen kwam. Even een ommetje dan maar door deze chique buurt met zijn kronkelige en smalle straatjes. Het loont echt de moeite de buurt te bezoeken.

Het Getty Center kwam niet meer aan de beurt.

Tip

Bijna alle publieke parkings in Beverly Hills bieden gratis parkeeruren aan. Kijk naar de borden op de stoep en rij een garage binnen met een bord “2 uur gratis parkeren”. Tenzij je alle boetieks doet, ben je op twee uur zeker rond.

Afbeeldingen: 12