Dag 19: Los Angeles

Dag 19: Los Angeles

Hollywood

Slechts 10 minuten rijden, maar toch een hele andere wereld dan de plaats waar het hotel ligt: Hollywood.

Het zoeken naar een parking in Hollywood is minder moeilijk dan het lijkt, en de op het eerste gezicht slechtste keuze is uiteindelijk gewoon de beste: pal in het midden van de boulevard onder de meest centrale plaats … het Dolby Theater, Hard Rock Café en winkelcentrum. Daarenboven krijg je korting op je parking als je een van de winkels, restaurants of attracties bezoekt, al maakt het geen verschil als je bijna een hele dag blijft.

De ontdekking van Hollywood begon met een wandeling langs de sterren, ook wel bekend als The Walk of Fame. Toeval treft dat ze net vandaag een nieuwe ster aan het aanleggen waren, maar door de camera die erop gericht stond kon ik de letters niet even gauw veranderen. Wat later dook echter mijn eigen voornaam op (Wesley Snipes) en tevens mijn fout geschreven achternaam heb ik gespot.

Na deze wandeling langs de volledige dubbelzijdige strook, ging het naar de centrale plaats voor een lunch, waarbij een lunchmenu werd voorgesteld. Lees: kleinere porties die uiteindelijk een diner vormen … soep en hoofdgerecht.

Na de lunch was het tijd voor een bezoek aan Madame Tussaud. De popsterren, acteurs, producers, … het past perfect bij het thema waarin je wordt ondergedompeld. Spijtig genoeg kon ik mijn eigen favoriet niet langer spotten, ook al heeft ze er volgens het internet (ooit?) gestaan. Echter, met Penelope Cruze, Madonna, Michael Jackson, Jackie Chan, Taylor Swift, Pierce Brosnan, … vele anderen en een 4D vertoning van San Andreas was het nog steeds zijn bezoek meer dan waard.

Na het museum volgde een sporadische wandeling langs enkele etablissementen om daarna, veel te laat, naar de parking terug te keren voor een bezoek aan Beverly Hills. De rondrit was niet voorbereid, dus was het aan mezelf en TommieTom om maar wat bij elkaar te sprokkelen. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om zowel de Rodeo Drive als de palm- en eucalyptusbomen te spotten. Omdat we de echte rijke villa’s nog niet waren tegengekomen zijn we samen maar wat beginnen rondrijden door smalle heuvelachtige straten, doodlopende lanen en via parkeerterreinen waar we drie minuten kregen alvorens we van de security mochten ophoepelen (cf. gesloten na zonsondergang). Het uitzichtpunt waar we plots passeerden was fenomenaal, we gingen toen naar West-Hollywood, maar de onverlichte Hollywood letters hebben we niet meer mogen bereiken … zonsondergang, je weet wel.

Afbeeldingen: 17