Dag 15: Antelope Canyon, Cameron & Grand Canyon

Dag 15: Antelope Canyon, Cameron & Grand Canyon

Er is altijd wel zo’n dag tijdens je ‘vakantie’ waar je voor dag en dauw moet opstaan. Vandaag was zo’n dag, want mezelf en mijn trouwe fototoestel werden al voor 8u ’s ochtends bij de Lower Antelope Canyon verwacht. Bij de in-check kreeg ik al onmiddellijk de vraag of ik niet met de tour van 20 minuten vroeger mee wou, en natuurlijk wou ik dat, want erna stond er nog een tweede reservatie op mijn naam.
In groepjes werden we bij diverse gidsen ingedeeld en naar de trap begeleid die de Canyon in gaat. De Lower Antelope Canyon, ligt onder de oppervlakte en bereik je via een stalen trap die je naar omlaag brengt. Daarna gaat het een uur aan een stuk door nauwe gangen waar het zonlicht op een prachtige manier reflecteert. De gidsen helpen je bij je foto’s en wijzen je op de gekste figuren. Na de tocht, met prachtige beelden, was er net voldoende tijd om naar de Upper Antelope Canyon te rijden. Spijtig genoeg zette mijn TommieTom me bij het verkeerde gebouw af en het was net 10u. Even duur bellen dan maar en tot de conclusie komen dat het amper 200 meter verder bij een afgedankt benzinestation te doen was. Na even wachten, mochten we plaatsnemen in een stel open jeeps die ons naar de Upper Antelope Canyon brachten, die in tegenstelling tot de Lower volledig vlak en traploos is. De gids was duidelijk: enkel foto’s op de heenweg en doorlopen als ze het vroegen. Desalniettemin heeft zij meer foto’s met mijn toestel genomen dan ik zelf de kans kreeg, met mooie resultaten tot gevolg.
In de namiddag begon de rit naar de Grand Canyon, waarbij we onderweg even stopten bij de Cameron Trading Post – eigenlijk per toeval omdat de benzineprijs interessant was – waar een gietijzeren brug en klein lokaal winkelcentrum te bezichtigen valt. Niet veel later dook er een betalend uitzichtpunt op. Niet wetende wat we te zien zouden krijgen, was het moeilijk zelf een juiste inkomprijs te bepalen, maar uiteindelijk bleef het Gorge uitzichtpunt – tevens een canyon – toch wel meer de moeite waard te zijn.
Bij her binnenrijden van de Grand Canyon, ging het regelrecht naar het Dessert View Point, waar tevens een op de oudere culturen geïnspireerde uitzichttoren staat. Een aantal uitzichtpunten later werden we tot slot ook nog getrakteerd op een zonsondergang boven de, jawel, Grand Canyon. Mooie paarse kleuren vulden de horizon en een rood-oranje gloed verscheen boven en op de kliffen.

Afbeeldingen: 13