Dag 14: Monument Valley & Glen Canyon

Dag 14: Monument Valley & Glen Canyon

Na een korte rit van ongeveer een half uur, reden we Monument Valley binnen, een park onder de hoede van de Navajo’s. Je lidkaart voor de nationale parken is dan ook niet welkom, wel een twintig Dollar briefje.
Na een kort bezoek aan het bezoekerscentrum en winkeltje (dat je door moet lopen om tot bij de sanitaire voorzieningen en het restaurant te geraken), ging het naar de start van de onverharde weg doorheen de vallei. Verschillende reusachtige rotsen duiken al snel op en met wat fantasie kan je er de figuren in terugvinden die hun naam suggereert. Een stel handen, een olifant, een totempaal, een duim, een stapel karrenwielen … het is nog niet eens zo ver gezocht. De weg is hobbelig en voor een twintigje per auto zou je wel wat meer comfort verwachten (asfalteren?), al wordt de ophanging van je wagen beter getest dan bij de jaarlijkse autokeuring. Let wel op voor de lokale busjes: eenrichtingsverkeer en snelheidslimieten lijken voor heb niet te tellen. En inhalen als er een tegenligger aan komt, dat is dan maar het probleem van de berm en die tegenligger.
Na een stevige lunch, wat wel eens tijd werd, ging het verder naar de Glen Canyon dam en het bijhorende nationale park rond Lake Powell. De dam is een reusachtige stuwdam die je plots aan je rechterkant ziet liggen – hangt natuurlijk af vanuit welke richting je komt – en die vergezeld wordt van een metalen brug over de canyon. Een bezoek aan de dam is mogelijk, maar dat behoorde niet tot de plannen. Na de dam nog even tot aan het meer, waarvoor de lidkaart wel telde – nogal een geluk dat we die hebben, kom je bij overal mee binnen -, om prachtige kiekjes te nemen van de zonnegloed bij het meer.

Afbeeldingen: 11