Dag 16: Grand Canyon & Route 66

Dag 16: Grand Canyon & Route 66

Na dagen van rondrijden en de toerist uit te hangen, beloofde vandaag nog meer van hetzelfde te zijn, inclusief een monsterrit naar Needles. Maar de ochtend begon langzaam en met een duidelijke boodschap in de Grand Canyon: “zeer druk, parkings 1-4 volzet, ga naar Desert View“. Wetende dat Desert View helemaal aan de andere kant van het Nationale Park ligt, besloot ik toch maar even een kijkje te nemen op parking 3 … die voor minder dan 20 procent volzet was. Hetzelfde bleek op de andere parkings ook van toepassing te zijn, zelfs die in het dorp (A-D). Waarom het bord stond te flikkeren is me nog steeds een raadsel.
Na een korte wandeling tot aan de centrale busstop nabij het bezoekerscentrum, onmiddellijk op de blauwe lijn gesprongen die door het dorp reed. Op het einde van de rit, snel overstappen op de rode lijn, maar alvorens op te stappen mochten we eerst in de rij aanschuiven. Ik was niet de enige die de Hermit Road wou doen. In feite is Hermit Road een lange batterij aan uitzichtpunten waarbij je de Grand Canyon vanuit verschillende hoeken ziet. Bij Trailview Overlook krijg je een mooi zicht op de Grand Canyon Village, bij Mohave Point over de canyon … op 1 punt na (dat niet in de Michelingids stond) hield ik bij allen een stop. Op het einde van de rit, bij Hermit point, even een snack verorberen, om daarna terug naar omlaag af te dalen met de bus en op de express over te stappen die terug naar het bezoekerscentrum gaat. Tijdens de busrit, krijg je een mooi zicht op het dorp, waaronder het oude treinstation waar de enige echte Grand Canyon trein stond! Zelfs vanuit de bus zag hij er goed uit.
Eenmaal terug bij de start ging het naar het bezoekerscentrum en het Mather Point, waar je opnieuw een adembenemend zicht op de Grand Canyon krijgt.
Na het bezoek aan de Grand Canyon ging het richting Needles, een lange rit over een autosnelweg waar je tot vijf maal toe met wegenwerken geconfronteerd wordt. Lees: afzettingen op de weg, verder in 4/5 gevallen niets te zien. Tijdens deze rit word je geconfronteerd met bordjes van Route 66, en bij het derde werd de verleiding te groot. De autosnelweg af en even kijken op de gps waar die beroemde weg ligt … nog geen kilometer bij je vandaan. Verder rijden dan maar en vijftien tellen later rijd je met je huurauto over deze beruchte weg! Terugkeren naar de autosnelweg en naar het hotel dan maar, waar je tot de conclusie komt dat het hotel … aan Route 66 ligt.

Afbeeldingen: 9