Dag 12: Arches

Dag 12: Arches

De dag begon met een korte rit naar het Arches National Park, een park dat voornamelijk bekend staat voor zijn reusachtige stenen bogen. Op een Nederlandse website stond geschreven dat bepaalde gedeeltes van het park gesloten waren, het zou dan ook een kort bezoek worden … had je gedacht. Enkel de Windows & Garden of Eden gedeeltes waren gesloten en al van aan de start bleek er veel te bezichtigen, waaronder een lange wachtrij van auto’s aan de ingang van het park. Eenmaal binnen ging het naar het Park Avenue, gevolgd door La Sal Mountains & Courthouse Towers Viewpoint van waaruit je een overzicht hebt op zowat alles. De Drie Gossips, de Tower of Babel, en heel wat meer. Daarna ging het via de Petrified Dunes (waar het stormde en je letterlijk gezandstraald werd) naar de befaamde Balanced Rock, die wonderbaarlijk op zijn sokkel blijft staan! Na deze rots ging het naar het Delicate Arch uitzichtpunt, voor een tocht tot bij de boog (2u) was er geen tijd, desalniettemin kon je hem van aan de overkant van de kloof zien schitteren … en de eerste echte boog was hierdoor gespot. Na deze tocht kwam de ontdekking dat Devil’s Garden tocht open was, snel erheen dan maar en een uurtje rondwandelen. De fameuze Landscape Arch, Tunnel Arch, Pine Tree Arch en een aantal anderen doken op. De eerste meters van het moeilijkere pad (waar sowieso geen tijd voor was) bleek al snel ook voor mij te uitdagend te zijn – wou dit bericht nog kunnen schrijven – dus keerde ik voldaan op mijn stappen terug. Op de terugweg nog even stoppen bij de Sand DuneArch, die goed verstopt zat en dienst deed als achtergrond voor een stel trouwfoto’s (?).
Tijdens de avond ging het naar de volgend stopplaats Cortez, met opnieuw wat wisselvallig weer.

Afbeeldingen: 12