Dag 11: Bryce & Capitol Reef

Dag 11: Bryce & Capitol Reef

De dag begon vroeg, en dat lag niet enkel aan mezelf, maar eerder aan de buren die al om 6:30 met hun brulmachines aan het spelen waren.
Nog voor 9u reden ikzelf en mijn trouwe vierwieler Bryce Canyon binnen, met als eerste stop opnieuw Bryce Point. Door de aanwezigheid van de zon was het niet alleen zonnig maar ook warmer dan de avond ervoor. Nadien ging het naar het droge Inspiration point, gevolgd door Sunrise point, waar een kronkelig pad je tot in de kloof brengt. Op af te ronden nog even langs Sunset Point en het Visitors Center.
Tegen de middag aan begon de rit naar Capitol Reef, maar onderweg gebeurde er iets wonderbaarlijks. Een uitzichtpunt dook op doordat ik mijn gps genegeerd had en hij me een snellere route aanbood: de weg van 1 miljoen in het Grand Staircase Escalante National Monument. De weg slingerde doorheen kloven en heuvel en bood ondanks de regen een zekere charme.
Rond 16u reed de wagen dan eindelijk Capitol Reef binnen, een park waar we als eerste de Twin Rocks te zien kregen en daarna de scenicdrive volgden. Het zou te ver gaan om alles op deze weg te beschrijven, zo niet is het bijna onmogelijk omdat een aantal zaken enkel met cijfers aangegeven stonden… en de cijfers werden enkel in het bezoekerscentrum uitgelegd. Hoe dan ook, het loont zeker de moeite om af en toe ook eens onverharde wegen te volgen, zoals bij Grand Wash – waar ik nog steeds een dame in de kliffen zie gegrift – en Capitol George. Tijdens het naar huis rijden passeerden we nog bij de petrogliefen – rotstekeningen – en een uitzichtpunt waar je een capitol en piramide kon zien (ik ben er nog steeds niet uit welke nu welke is).
Nadien ging het naar Moab, terwijl het al na 19u was, maar de toen dook het achtste wonder op. Uiteindelijk blijkt het niet Cathedral Valley te zijn, al leken de wanden wel kathedralen, maar is het een aaneenschakeling van van parken (?) die tot het San Rafael Well behoren. Waaronder Betonite Hills en Factory Butte.

Afbeeldingen: 11