Dag 5: Yosemite

Dag 5: Yosemite

Het Yosemite National Park, het allereerste van de Americas Most Beautiful parken.
Op de eerste dag reden we vanuit Fresno naar het in de bergen gelegen natuurpark Yosemite, waarbij we onderweg nog even stopten bij Raley’s om inkopen te doen. Dit om te vermijden dat we de dagen nadien zonder eten zouden vallen, want het laatste ontbijt – voor een tijdje althans – was tijdens de ochtend een feit geworden. Tegen de middag aan reden we Yosemite binnen.
Het allereerste wat op de planning stond was Glacier Point, een prachtig uitzichtpunt dat door de drukte enkel nog per shuttle te bereiken was. Op de shuttle dan maar en even eruit bij Washburn viewing point, waar ik uiteindelijk een klein uur vast zat doordat er geen shuttle meer stopte. Vol van ergernis de eerste shuttle genomen, om toch nog Glacier Point te bezichtigen. Het bezoek was te kort, maar het uitzicht evenzeer adembenemend. De Nevada en Vernall waterval, en Half Dome, het panoramische uitzicht over de vallei … Nadien terug omlaag en met eigen vervoer Yosemite Valley in via de Tunnel View. De avond begon al te vallen, maar de Bridalveil waterval en El Capitan werden er enkel mooier door. Op naar de Swinging Bridge en de Yosemite Falls, om opnieuw even via El Capitan te passeren. Het valt niet te weerleggen: het park is prachtig.

Afbeeldingen: 10