Dag 4: Hearst Castle & Morro Bay

Dag 4: Hearst Castle & Morro Bay

Op de vierde dag brachten we een bezoekje aan de ‘bungalow’ van William Hearst – Hearst Castle -, een mediamagnaat wiens familie nu nog steeds in de raad van bestuur zit van zijn imperium. Zijn riante villa is groter uitgevallen dan hij eerst was getekend, maar onder het motto ‘meer kamers’ bleef zijn architecte Julia verdiepingen en uitbouwen bijtekenen. Het domein is een mengelmoes van diverse Europese stijlen, maar het zwembad en de Casa Grande zijn beslist toppers. De Grand Rooms en Upstairs Suites tours vullen elkaar mooi aan en geven mooi weer hoe het volledige huis eruit ziet. De cinemazaal die even groot is als een echte bioscoopzaal overtreft alle verwachtingen.
In de late namiddag ging het nog even via Morro Bay, waar de Morro Rock op ons lag te wachten. Na een mooie wandeling, uiteindelijk toch met de auto tot aan de voet gereden, maar beiden meer dan waard.

Afbeeldingen: 5