Dag 6: Yosemite & Mono Lake

Dag 6: Yosemite & Mono Lake

Het is alweer de zesde dag en na een overnachting in El Portal, reden we opnieuw de Yosemite National Park in. Maar in tegenstelling tot de bende die in een lange rij naar me stond te wuiven – waarschijnlijk wouden ze me doen stoppen om te vragen waarom ze al een halfuur (?) stonden aan te schuiven – kon ik rustig doorrijden in de andere richting. Tioga Road was de weg die op de planning stond. Er zijn heel wat plaatsen waar je kan stoppen en mooi foto’s kan nemen, de meeste zonder een naam, maar Olmsted Point was een van de plaatsen die een prachtig uitzicht bood. De bergen en het meer, en een klif van waarop je nog mooiere foto’s kon nemen. Beklimmen dan maar, maar meer dan waard. Daarna verder langs het Tenaya meer om verder naar Toulumne Meadows te rijden, om de weelderig grasvlakte op de gevoelige plaat vast te leggen.
Na deze verschillende stops in Yosemite, was Mono Lake aan de buurt. Even naar het visitors center en daarna naar de tufsteenconcentraties aan de rand van het meer. Een wandeling doorkeen de torens van tufsteen en de beestjes die er rondvliegen, om daarna naar de Panum krater te rijden. De herinneringen aan ‘onverharde weg, niet geasfalteerd’ kwamen weer boven, want de weg was bezaaid met kiezels en liet de wagen goed schudden. Maar het was de 1,5km waard, want de plaats was ongerept en bijna toerist-loos.
De avond en nacht brengen we dan weer door in Mammoth Mountain, een plaats om te ski├źn.

Afbeeldingen: 20