Dag 3: Monterey

Dag 3: Monterey

Na met een shuttle naar de luchthaven te zijn wedergekeerd en de luchttrain te hebben genomen, reden we de parkeergarage buiten met onze eigen wagen, op weg naar Monterey, het plaatsje dat ekend staat om zijn sardientjes verleden.
Eenmaal aangekomen in Monterey was het zoeken naar een parking, om uiteindelijk op puur geluk misschien wel de beste eruit te pikken. Een korte wandeling over een pier met … zeeleeuwen en pelikanen (?) om daarna ellenlang in een restaurant te zitten. Eenmaal buiten in noordelijk richting beginnen lopen om zo in het toeristisch centrum te belanden. Mooie fonteinen, beelden en een centrale straat die zo uit een film kan komen. De walvis hebben we niet op foto, maar hij zwom wel degelijk voor de kust! En voor het eerst konden we zee-otters spotten… Even langs het Monterey Bay Aquarium en terug naar de wagen om daarna richting 17 miles drive te rijden,
De 17 miles,drive duurde wat langer dan voorzien, maar de geestesboom, cipressen, en rotsige kusten zijn het allemaal meer dan waard.

Afbeeldingen: 10