Dag 2: San Francisco

Dag 2: San Francisco

Het weer van de tweede en tevens laatste dag in San Francisco kan heel eenvoudig beschreven worden: typisch Belgisch. Een donker, grijs, somber wolkendeken overdekte de stad. We begonnen dan maar met een wandeling over het stijgende Powell street in de richting van de kustlijn, waar we de dag voordien gestopt waren.
De zeedijk volgend, werden we op een pier die vertrekt aan het het maritiem museum, beloond met mooie vergezichten op de stad en de Golden Gate Bridge, die het einddoel was. Vanop het aanpalende Fort Mason – geen Middeleeuwse burcht maar een paar betonnen / gietijzeren gebouwen – dook in de verte echter een mooie koepel op: die zouden we zien!
Wandelend via een haven, dook plots het Paleis voor schone kunsten op, een neoromaans bouwwerk dat menige originele overtreft. Volledig in de ban van dit bouwwerk, volgen we een pad dat door Het Zwin lijkt te lopen, om uiteindelijk het fort te bereiken aa de voet van de Golden Gate Bridge. En toen begon de ellende: regen. Terug naar het hutje om wat te eten te halen om daarna te voet – geen bus te bespeuren – op alle passen terug te keren.
Na een uurtje stappen terug bij Pier 39 om een cruise te nemen. De speciale Alcatraz cruise vertrok over 14 minuten, nog snel proberen mee te geraken, al werkten de twee dames voor me niet echt mee. Andere rij dan maar en in de gietende regen op de boot wachten. Maar de tocht was het waard en nabij de Golden Gate Bridge was de regen plots spoorloos. Want om 18u breekt de zon altijd door.
‘S avonds nog wat op pier 39 vertoeven en daarna via een plattere straat (Stockton) terug naar het hotel.

Afbeeldingen: 9