Dag 1: San Francisco

Dag 1: San Francisco

De eerste dag begon met een wandeling over Union Square naar de Drakenpoort, die het begin van de Chinese wijk aangeeft. Na een wandeling door Grand Avenue, besloot ik de twee groepjes Belgen die naar rechts gingen te volgen, een slechte beslissing want volgens mijn reisgids moest ik nog de helft zien en het lag niet bepaald op mijn route. Terug naar het begin dan maar en via Waverly Place langs een duister straatje om de Golden Gate Fortune Cookie Company – die Chinese gelukskoekjes maakt – te zien. Daarna via Stockton Street, waar de echte Chinezen hun eigen inkopen doen, via Broadway en Columbus Avenue naar Washington Square. Of de torenspitsen van de Saints Peter and Paul Church op kristalsuiker lijken, wel, ik zie het niet (maar de reisgids zit er wel vaker naast). Na wat gegeten te hebben bij Pier 39, op zoek naar de Coit Tower, van waaruit je een prachtig 360° zicht hebt! Terug naar beneden via houten zigzag-trappen om via Levi’s Plaza naar de pieren te gaan. Een bezoekje aan het Alcatraz model en nadien als toerist naar Pier 39 om zeeleeuwen te spotten. Echt een aanrader, zeker nummer … 39, die iedere andere zeeleeuw van zijn ponton duwde, hilarisch. Vervolgens via wat straatartiesten naar de historische Pier 45 om een duikboot te spotten. Nog wat mooie avondfoto’s van de Golden Gate Bridge en daarna nog een pannenkoek nuttigen bij een etablissement dat ‘Belgian fries’ op de gevel had staan. Op de terugweg naar huis nog even de kronkels van Lombard Street aandoen om uiteindelijk terug naar het hotel weder te keren.

Afbeeldingen: 7