Dag 0: Aer Lingus

Dag 0: Aer Lingus

Terwijl in Kleine Brogel de haan alweer bijna de ochtend in kraait, is de zon intussen verdwenen achter de hoge torens van Downtown San Francisco.
Alles begon precies een etmaal geleden, toen we de koffers naar beneden droegen om naar de luchthaven te Zaventem te rijden. Eenmaal aangekomen en doelloos door de vertrekhal te hebben gelopen op zoek naar een teken van Aer Lingus, bleek het aanschuiven in rij 5 de juiste beslissing te zijn geweest. Wat later afscheid nemen en de verschillende controles door, om net op het moment dat het inschepen begint bij je eerste vliegtuig aan te komen: Brussel – Dublin.
Dat men in Dublin met problemen zat, werd al snel duidelijk. Een achtje boven Iers grondgebied en een aansluitende vlucht nog krapper maken? Dat moet kunnen! Gelukkig kwam de terminal bekend voor en was de zoektocht naar eten nu kinderspel. Op weg naar de US pre-clearance, waar je aan de eerste rij begint op het moment dat het inschepen zou moeten beginnen. Wat vragen beantwoorden, alles nog eens door de scanners – al mocht hier je eten en drinken wel mee -, de instructies volgen en in de verkeerde rij belanden … maar dan steek je plots iedereen voor omdat ze hun fout rechtzetten. Een ongewilde fast pass? Hoe dan ook, eenmaal goedgekeurd geen vliegtuig voor San Francisco te zien. De reden? Een ander vliegtuig stond verkeerd en moest weggetakeld worden.
Na wat meer wachten dan eindelijk instappen en … opnieuw wachten, maar nu in een grote Airbus A330. Installeren dan maar en na een tijdje beginnen aan een 10u durende vlucht. De service, daar mag je niet van klagen: in-flight entertainment, watertjes, een warme maaltijd, vanille-ijs, … een aangename ervaring. Slapen op de vlucht? Dat is dan wel zonder rekening te houden met een krijsend meisje en twee dames die elke 20 minuten de zonneblinden omhoog doen.
Uiteindelijk de landing ingezet en rarara … er was geen plaats voor ons. Kwartiertje wachten op de taxibaan dan maar. Uiteindelijk het vliegtuig mogen verlaten en San Francisco binnengewandeld alsof je thuis de trein neemt. Men had niet gelogen dat je als binnenlandse vlucht behandeld wordt, want de internationale aankomst heb ik nooit verlaten. Super handig!
Een shuttle zoeken en het hotel opzoeken. En zo komt de dag ook in San Francisco aan zijn einde.

Afbeeldingen: 5