Dag 19: Whanganui

Dag 19: Whanganui

We gunnen onszelf nog een uurtje of twee in Wellington en stappen de auto in om richting Whanganui te rijden. Puur toevallig kiezen we zelf de juiste weg, want TommieTom had wat tijd nodig om de weg te vinden.

We maken een stop in Bull, waar koeien en stieren naast de weg staan om de stad aan te duiden. We picknicken er enkel, er is ook niet echt iets te zien.

In Whanganui bezoeken we het bezoekerscentrum, waar een Californische met Belgische roots een enthousiaste uitleg geeft. We gaan best eerst naar de 104 jaar oude lift, die ons omhoog brengt voor een panoramisch uitzicht. Je bereikt de lift via een lange tunnel. Omdat we even moesten wachten, wordt onze ocharme $2 zelfs kwijtgescholden, dus kopen we een souvenir voor $1. 104 jaar en nog niet failliet, een wonder. Eenmaal boven klimmen we op het liftgebouw voor de 360. Nadien ontdekken we dat je ook op het memorial kan, 170 stappen omhoog. Beter maar door een kooi belemmerd zicht. Met de trap omlaag en nog een wandeling langs een paar iconische gebouwen (klok, operahuis, tram, schip, oorlogsmonument …).

We verlaten Whanganui en rijden door filmische landschappen van schapen, lichtgroene grasvelden en donkergroene bossen naar Ruapehu, onze overnachtingslocatie. Onderweg was het “in de regen” op herhaling, maar bij de Ruakawa Falls stappen we toch even met paraplu uit.