Dag 12: Arrowtown

Dag 12: Arrowtown

Een hartverscheurende keuze maken is nooit eenvoudig, maar we kiezen er uiteindelijk voor wat later te vertrekken in Queenstown zodat we het Kiwi Park nog kunnen meepikken.

Het Kiwi Park is een klein conservatiecentrum waar je naast de bekende vogels (Tui, Kea, …) ook Kiwi’s kan spotten. De vogel die niet kan vliegen en waar we op Stewart Island tussen 22u en 1u ‘s avonds rondreden. In het Kiwi Park is het wat eenvoudiger. Je wandelt het gebouw binnen, laat je ogen een paar minuten wennen en je ziet de 4 verblijven. Nog wat wachten en hup, een kip-achtig dier schiet voorbij het glas. Er zitten 4 Kiwi’s en ze zijn fantastisch om in het bijna donker te zien. Met hun stekels en lange bek! De andere vogels zijn tof om zien, en de conservatieshow is leuk (je ziet 1 reptiel en 3 vogels, waaronder de …). Dat ze in het Kiwi verblijf – stil!!! – een hele uitleg geven, het deed me de ogen rollen. Stilte, op een lijn … herinner de drill vanop Stewart Island. Foto’s zijn evenzeer verboden.

Na een lunch via het park naar de wagen. In het park is een rozentuin – nee joch, dat is uniek – die niet veel voorstelt. Het meer is wel leuk gedaan en de woeste zee met schuimkoppen gaf hem een andere dimensie.

We rijden richting Arrowtown, een historische mijnstad waar je door de kleine winkelstraat kan lopen waar de gebouwen er nog uitzien zoals in een western-film. De Chinese wijk met oude huizen, de gevangenis, een paar kerken, een WO standbeeld, … het heeft wat maar op 1,25u ben je wel rond.

De Kawarau Suspension Bridge is een kleine omweg, maar leuk om zien. De bungee activiteiten waren gelukkig afwezig, wat het zicht op de appelblauwzeegroene rivier enkel bevorderde.

Tot slot rijden we via bochtige wegen in een vallei naar Wanaka. Normaal stond Puzzle World (doolhof, illusies, breinbrekers) op de planning, maar de kozen voor de Kiwi’s. Wanaka zelf bezoeken zit er mogelijks niet in, het hotel ligt te ver wandelen en het eten laat op zich wachten.