Dag 11: Queenstown

Dag 11: Queenstown

We bevinden ons nog steeds in Queenstown en beginnen de late ochtend met een wandeling door de binnenstad, met een stop bij een postpunt.

We wandelen tot aan de Skyline Gondola, een gondola die de berg (Bob’s peak) op gaat. Eenmaal boven heb je een 250 graden zicht op de stad. Het café zorgt ervoor dat je er niet verhongert en als je een adrenaline junkie bent dan kan je er bungeejumpen, met een gocart de berg af stormen of met je mountainbike het terrein verkennen. Dat het over een paar jaar een hele onderneming wordt is duidelijk, want alles staat er in de stellingen voor uitbreidingen. De Skyline Loop Track is dan ook quasi onmogelijk te volgen, waardoor het een wandeling tot aan Ben Lomond Saddle werd. Ongepland en tijdrovend, met een serieuze bergop bij het heengaan, maar de moeite waard eenmaal bereikt. Je kan nog verder gaan, de Ben Lomond Summit, maar dat is gekkenwerk en zou geen andere activiteiten meer toelaten.

Nadat we terug beneden zijn, doorkruisen we de stad naar het hotel, om de auto te nemen richting Coronet Peak. Het is tegen 18u als ws eraan komen en aan de klim beginnen. Er is geen gemarkeerd wandelpad, dus zoek het zelf maar uit. Uiteindelijk vinden we een soort weg, maar zelfs deze is met momenten super stijl. En het gaat zo een uur aan een stuk door: omhoog, klimmen, stijgen, … Eenmaal boven word je beloond met 360 graden uitzicht op bergen met sneeuw, bruine bergen, een groene vallei, het meer, een deel van de stad.

Afbeeldingen: 6