Dag 6: Southern Scenic Route

Dag 6: Southern Scenic Route

Beginnen doen we met een vervangende uitstap naar Nugget Point, waar een korte wandeling ons naar de vuurtoren brengt. Het opspattende water, een blauwe hemel, het idyllische beeld uit een romantische film. Bij de hut om dieren te spotten is het met 60x zoom enkel gissen of het een steen of pinguïn is. Twee zeeleeuwen werden wel gespot.

We rijden verder langs de route en stoppen als eerste bij Papatowai, waar een goudgeel strand met azuurblauw water ons toelacht. Het is wat anders dan de Belgische kust.

Een korte stop aan de Cathedral Caves mag niet ontbreken, al is het al maar voor bewijs dat ze gesloten waren wegens ongunstige zee-omstandigheden.

Na een lunch een wandeling naar de Mclean falls. Deze waterval is niet enkel hoog, maar ook breed, en het water roomt rijkelijk omlaag. Hij is zo memorabel dat locals er zelfs doop- of trouwfoto’s komen nemen.

De tijd begint te dringen, dus gaan we door naar Curio bay. Het bezoekerscentrum is er dicht, het wandelpad afgezet, met de auto naar de top dan maar waar het water tegen de kliffen spat en meters de lucht in gaat.

Tot slot doen we met een bang hart Slope Point. Aan sneltempo gaan we naar het meest zuidelijke punt van het zuidereiland.

Daarna is het tegen 100 per uur naar de ferry, waar we naar eigen en puur zakelijke normen op tijd zijn. Volgens de dame aan de ingang lopen we achter, wel ja, we zitten toch op de ferry, niet? De tocht naar Stewart Island is golvend, maar wat wil je, op het water.

De avond brengen we door in het enige open zijnde restaurant, om daarna nog een wandeling te maken van een uur tot aan een verborgen strand en de gezangen van de typisch Nieuw-Zeelandse vogels.

Afbeeldingen: 6