Dag 21: Revelstoke

Dag 21: Revelstoke

We bevinden ons vandaag in Revelstoke, met Mount Revelstoke National Park als belangrijkste activiteit van de dag.

Aangezien het bezoekerscentrum en de lokale Save on foods vlak naast elkaar liggen, bezochten we beiden in een trek. Dat het altijd verstandig is om het bezoekerscentrum te bezoeken, werd vandaag nogmaals bewezen. Ze vertelden dat de top van Mount Revelstoke door sneeuw onbereikbaar was, en daarmee ook het grootste deel van de populaire stopplaatsen. Gelukkig elimineerde dat wel een eventuele shuttle-afhankelijkheid.

We volgden de Meadows in the sky parkway langs verschillende uitzichtpunten, om als eerste te stoppen bij de Nels’ knickers. Dit is de skischans waarvan Nel Nelson en verschillende anderen naar beneden zijn gesprongen. Er zijn er trouwens 2, maar ze liggen pal naast elkaar. Wist je trouwens dat het vroeger wel 3 weken duurde om de schans spring-klaar te krijgen?

Volgende in lijn, na een uitzicht op Revelstoke, was de eerste echte wandeling: Broken Bridge. Op het einde daarvan is er inderdaad een brug, en ze is nog kapot ook.

We reden daarna verder naar de Caribou Cabin, het vandaag hoogst bereikbare punt. Vandaar is het nog 6 km tot de top en als je wou kon je ze te voet doen. Volgens de begeleiders van Parks Canada zou je enkel asfalt en bomen zien onderweg, en zou je toekomen op de besneeuwde parking. Daar zou je dan door 30 cm sneeuw moeten ploeteren tot het panorama-punt. Of als je nog hoger wil gaan, dat zou nog meer sneeuw betekenen. Conclusie: toch maar niet dan. En het begon eenmaal terug in de wagen ook nog te gieten. De Caribou Cabin zelf stelt ook niet veel voor. Ze ligt vlak naast de weg, ietwat verborgen, maar eigenlijk is het gewoon een houten huisje zonder ramen.

Terug omlaag dan maar, met nog een paar stops (Bridge Creek, Eagle pass, Columbia) en uiteindelijk de Inspiration Woods Trail. Deze loopt door het regenwoud. De Soren Sorenson wandeling van 2 & 5 km die erop aansluit volgden we erna, weliswaar na eerst van parking te wisselen (al had dat niet gemoeten).

Ondanks dat een groot deel afgesloten was, konden we de dag toch nog vullen (onder meer door wat te slenteren). Of dit park de rit en het risico dat het bovenste gedeelte afgesloten is het waard is, dat is de vraag. Vermoedelijk kan je het laten vallen zonder veel te missen. Al is het regenwoud en de wisselende weersomstandigheden wel interessant.

Na het avondeten liepen we nog even rond in Revelstone, waarbij we het gerechtsgebouw en de lagere school zagen.

Afbeeldingen: 9