Dag 7: Duncan & Pacific Rim Highway

Dag 7: Duncan & Pacific Rim Highway

De ochtend begon op temperatuur in Victoria, vanwaar het met de wagen naar Duncan ging, waar het pas echt warm begon te worden met temperaturen van over de 30 graden. Het voelde even als Death Valley of het warme Australische Red Center, al was het daar nog warmer.

Wat weinig mensen misschien weten is dat we gewoon “mijn programma” volgen, en dat zei dat we in Duncan gingen stoppen. Waarom, dat wist ik zelf even niet meer en de reisgidsen die ik mee heb ook niet. Gelukkig spotte we het woord “totempalen” en vertelde Google me dat er een “Totem tour” is. Deze loopt doorheen de stad en duurt amper 25 minuten als je af en toe wat stopt. De totempalen zijn nog niet zo oud maar zeker het bezoek waard. Het Cowichan Valley Museum, per donatie, is dat zeker ook. De totempalen die we in het Royal BC niet konden zien, werd hier goed gemaakt.

Daarna ging het naar Parksville, maar buiten een korte stop bij de supermarkt om de rit te breken, had deze stop geen doel. Later op de reis zullen we Parksville nog aandoen.

Tot slot ging het via de Pacific Rim Highway naar Uncluelet, de plaats van overnachting. Deze snelweg is prachtig, al mag je er maar 80 (buiten een klein stukje van 110 was het vanuit Victoria bijna overal maximaal 90, en dat is km/u). Onderweg stopten we aan de Taylor River rustplaats, waar we een fenomenaal zicht op de rivier kregen. Het water was glashelder en de bodem leek van mozaïek. Spijtig genoeg werd dit idyllische beeld later vervangen door dat van stilstaande auto’s op de autosnelweg. Wegenwerken, in Canada kan je er soms een halfuur bij kamperen.

De avond brengen we door in het Black Rock Resort, dat nu al boven alle verwachtingen scoort. Het is misschien wel het meest luxueuze resort op de hele reis, maar soms doe je nu eenmaal gouden zaken.

Afbeeldingen: 12