Dag 5: Tsawwassen & Victoria

Dag 5: Tsawwassen & Victoria

We verlieten deze ochtend Vancouver met de taxi om op de internationale luchthaven van Vancouver de huurwagen op te halen. Verrassend was dat de meter liep en dat hij iets boven het vaste tarief van $34 uitkwam. We zullen het maar op de extra service steken, het afzetten voor de deur van het verhuurkantoor. Maar mogelijks is een tip om $3 te besparen, zeggen dat je naar de internationale terminal wil omdat je een vlucht van Air Canada hebt.

Het is altijd een verrassing wat je precies krijgt, een Mitsubishi Outlander van het modeljaar 2018 met 58.000 km bleek de gelukkige te zijn. Een automaat, zoals te verwachten; met hoogstens een achteruitrijcamera (zonder piepers) en cruise control (zonder adaptieve toestanden of rijstrook-begeleiding). Schakelen moeten we niet meer doen, maar al de rest terug wel.

De rit naar de ferry terminal van Tsawwassen – ideaal woord voor een dictee – verliep vlot en de strategisch ingeplande stop aan het winkelcentrum van Tsawwassen was ideaal om niet te vroeg toe te komen. Verder dan de parking zijn we niet geweest, daar was de te overbruggen tijd dan weer te kort voor. Eenmaal toegekomen aan de boot was het in de juiste lijn gaan staan en net als wanneer je mag vertrekken om naar de boot te rijden, wil die auto maar niet starten.

De toch met de ferry bestond uit een lunch, waardoor de eigenlijk tocht van 1,5 uur veel minder lang leek te duren. Ze waren vrij snel met ons terug naar de wagen te roepen, maar je kan gerust wat treuzelen, totdat hij quasi aangemeerd is. Daarna heb je nog tijd genoeg om in je wagen te kruipen om er in Swartz Bay af te rijden.

De rit naar Victoria is vlot en ging langs een paar winkels, zoals Walmart in het Uptown winkelcentrum – lijkt zo’n beetje op Maasmechelen Village – en Safe on food. In die laatste vraag je best eerst om een loyaliteitskaart, een USA tip die ik me nog herinnerde van Ilse, al vroeg ik ze nu pas bij het buitengaan.

De avond werd gevuld met een bezoek aan Victoria, een vrij kleine stad die wel wat gezelliger is dan Vancouver, maar tegelijkertijd ook een soort kopie. Earls, the old spaghetti factory, de watervliegtuigen, … allemaal hetzelfde, en toch anders.

Afbeeldingen: 13